breaking news

Devonte Smith treft Jamie Mullarkey tijdens UFC evenement op 2 oktober

July 24th, 2021 | by Marcel Dorff
Devonte Smith treft Jamie Mullarkey tijdens UFC evenement op 2 oktober
UFC
0

Devonte Smith keert op 2 oktober terug in de Octagon. De Factory X vechter gaat het opnemen tegen Jamie Mullarkey in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Junkie.

Devonte Smith (MMA 11-2/UFC 3-1) is een MMA vechter die uitkomt voor Factory X Muay Thai. Smith is een flamboyante en spectaculaire vechter die de mensen vaak op het puntje van hun stoel laat zitten. Smith maakte in 2015 zijn MMA debuut voor de Caged Madness organisatie. Smith pakte de TKO overwinning in de eerste ronde. Smith wist vervolgens een streak op te bouwen van vier overwinningen maar verloor in zijn vijfde partij tegen huidig UFC vechter John Gunther. Smith had naar eigen zeggen geen goede cardio meer in de derde ronde. Smith rechtte de rug en pakte drie overwinningen op rij waaronder de V3Fights titel tegen Nick Gherts. De UFC gaf Smith vervolgens tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om zichzelf de UFC in te vechten. Smith moest het opnemen tegen de favoriete Joseph Lowry. Smith kende echter geen genade en versloeg Lowry via KO na herhaaldelijke ellenbogen tegen het hoofd. Smith verdiende zodoende een UFC contract. En ook tijdens zijn officiële UFC debuut in November 2018 imponeerde Smith. Tijdens UFC Denver had Smith slecht enkele seconden nodig om Julian Erosa via KO te stoppen. En dat Smith iemand is om rekening mee te houden onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC 234 in Melbourne versloeg hij de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma via KO in de eerste ronde. Smith zou het vervolgens tijdens UFC 241 in Anaheim op gaan nemen tegen John Makdessi, maar in verband met een blessure van de Canadees zou Clay Collard de tegenstander worden. Echter mocht Collard om gezondheidsredenen ook niet vechten. Hierdoor werd vier dagen voor het gevecht nieuwkomer Khama Worthy tegenover Smith gezet. Worthy wist Smith in de eerste ronde via TKO te verrassen en zorgde hiermee voor een absolute sensatie door Smith (die torenhoog favoriet was) te verslaan. Smith zou vervolgens in 2020 niet in actie komen. In Februari 2021 werd hij gekoppeld aan Alex da Silva. Echter trok de Braziliaan zich terug en werd vervangen door Justin Jaynes. Smith won het gevecht in de tweede ronde nadat Jaynes niet meer verder mocht in verband met een zwelling bij zijn oog.

Embed from Getty Images

Jamie Mullarkey (MMA 13-4/UFC 1-2) is een Australische MMA vechter die bij drie organisaties titels wist te pakken. Zo werd de titel gewonnen bij de prestigieuze BRACE organisatie. Mullarkey is een gerespecteerde vechter in het regionale circuit van Australië. De Australiër won zijn laatste vier gevechten alvorens hij bij de UFC tekende. Tijdens zijn laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende verdedigde hij met succes zijn Superfight MMA titel. Mullarkey daagde Brad Riddell via Social Media uit en kreeg zijn zin tijdens UFC 243 in Melbourne in Oktober 2019. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met Fight of the Night verloor Mullarkey via Unanimous Decision. Mullarkey werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan Jalin Turner, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Mullarkey keerde vervolgens wel terug in Oktober 2020 tegen Fares Ziam. Mullarkey verloor via een controversiële Unanimous Decision. Mullarkey zou tijdens zijn derde UFC partij in Maart 2021 wel zijn eerste overwinning in de Octagon pakken. Via KO in de eerste ronde werd gewonnen van Khama Worthy.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »