breaking news

Devin Clark vs. Shamil Gamzatov toegevoegd aan UFC evenement op 28 november

October 13th, 2020 | by Redactie
Devin Clark vs. Shamil Gamzatov toegevoegd aan UFC evenement op 28 november
UFC
0

Devin Clark keert op 28 november aanstaande terug in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Shamil Gamzatov in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist eerder al een akkoord te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

Devin Clark (MMA 12-4/UFC 6-4) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De voormalig RFA kampioen kwam via de show ”Dana White : Lookin’ for a Fight” in Juli 2016 de UFC binnen. Voor eigen publiek nam hij het op tegen Alex Nicholson. Clark leek aan de winnende hand, maar liep vlak voor het einde van de eerste ronde tegen een stoot op van Nicholson. Clark ging KO waardoor de man uit Sioux Falls nog even moest wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam tijdens de TUF 24 Finale in December 2016 tegen Joshua Stansbury. Clark won het gevecht via Unanimous Decision. Clark werd vervolgens in April 2017 gematcht tegen Jake Collier. In de beste prestatie tot nog toe in de Octagon van Clark wist hij het hele gevecht te domineren en via Unanimous Decision zijn tweede overwinning in de Octagon te pakken. Echter ging het in Oktober van datzelfde jaar mis tijdens UFC Gdansk. Thuisfavoriet Jan Blachowicz versloeg Clark via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Clark traint inmiddels bij JacksonWink MMA en is de vast trainingspartner van voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Jon Jones. Clark maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 223 in Brooklyn tegen promotionele nieuwkomer Mike Rodriguez. Clark was sterker en won de partij via Unanimous Decision. Clark kon echter deze goede lijn niet doorzetten in December 2018. Tijdens UFC 231 in Toronto werd verloren via TKO in de eerste ronde van de Oostenrijker Aleksandar Rakic. Vervolgens zou Clark tijdens UFC St.Petersburg vechten tegen Abdul-Kerim Edilov echter raakte de Tsjetsjeen geblesseerd en werd Ivan Shtyrkov als nieuwe tegenstander aangewezen. Helaas voor Clark moest Shtyrkov in verband met zijn gezondheid minder dan 24 uur van te voren het gevecht afzeggen. Clark werd snel opnieuw ingepland tijdens UFC Stockholm in Juni 2019. Clark vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Helaas kon Clark deze overwinning in Oktober 2019 tijdens UFC Tampa geen goed vervolg geven. Clark verloor in de tweede ronde via Guillotine Choke Submission van Ryan Spann. Vervolgens zou Clark vechten tijdens UFC Rio Rancho tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter werd de Dagestani vervangen door Dequan Townsend. Clark versloeg Towsend via een Unanimous Decision. Clark zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Alonzo Menifield. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij is nu opnieuw ingepland voor Juni 2020. Clark wist de ongeslagen Menifield te verslaan via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Shamil Gamzatov (MMA 14-0/UFC 1-0) is een MMA vechter uit Dagestan die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Gamzatov vocht veelal in regionale Russische en Oekraïense organisaties. Nadat Gamzatov in een tijdsbestek van twee jaar een 9-0 record had opgebouwd werd hij gecontracteerd door de WSOF (inmiddels PFL) organisatie. Gamzatov won zijn debuut via TKO in de eerste ronde tegen Teddy Holder. Na vervolgens een uitstapje bij de ACB organisatie waar werd gewonnen van UFC veteraan Rodney Wallace keerde Gamzatov terug bij (inmiddels) de PFL organisatie. Daar deed hij mee in 2018 in het Middleweight toernooi om 1 miljoen dollar. Gamzatov won zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Eddie Gordon en Rex Harris. Hierdoor was hij gekwalificeerd voor de Play-Offs. Echter raakte Gamzatov geblesseerd waarna het einde toernooi was voor hem. Gamzatov tekende vervolgens bij de UFC en maakte zijn debuut in Moskou in November 2019 tegen de Braziliaan Klidson Abreu. In een competitief gevecht won Gamzatov via een enigszins controversiële Split Decision. Gamzatov zou vervolgens vechten in April 2020 tegen Ovince St.Preux. Echter raakte Gamzatov geblesseerd en ging de partij niet door. De UFC heeft de partij opnieuw ingepland voor Augustus 2020. Echter moest Gamzatov zich wederom terugtrekken uit de partij.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »