breaking news

Devin Clark treft Darko Stosic tijdens UFC Stockholm in Juni

April 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Devin Clark treft Darko Stosic tijdens UFC Stockholm in Juni
UFC
0

Devin Clark zou eigenlijk afgelopen zaterdag tijdens UFC St.Petersburg vechten tegen Ivan Shtyrkov. Echter ging dit gevecht last minute niet door. Clark is nu ingeroosterd tijdens UFC Fight Night 152 in Stockholm, Zweden. In de Light-Heavyweight divisie treft hij Darko Stosic. FloCombat wist de partij bekend te maken. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Ericsson Globe.

Devin Clark (MMA 9-3/UFC 3-3) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De voormalig RFA kampioen kwam via de show ”Dana White : Lookin’ for a Fight” in Juli 2016 de UFC binnen. Voor eigen publiek nam hij het op tegen Alex Nicholson. Clark leek aan de winnende hand, maar liep vlak voor het einde van de eerste ronde tegen een stoot op van Nicholson. Clark ging KO waardoor de man uit Sioux Falls nog even moest wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam tijdens de TUF 24 Finale in December 2016 tegen Joshua Stansbury. Clark won het gevecht via Unanimous Decision. Clark werd vervolgens in April 2017 gematcht tegen Jake Collier. In de beste prestatie tot nog toe in de Octagon van Clark wist hij het hele gevecht te domineren en via Unanimous Decision zijn tweede overwinning in de Octagon te pakken. Echter ging het in Oktober van datzelfde jaar mis tijdens UFC Gdansk. Thuisfavoriet Jan Blachowicz versloeg Clark via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Clark traint inmiddels bij JacksonWink MMA en is de vast trainingspartner van voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Jon Jones. Clark maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 223 in Brooklyn tegen promotionele nieuwkomer Mike Rodriguez. Clark was sterker en won de partij via Unanimous Decision. Clark kon echter deze goede lijn niet doorzetten in December 2018. Tijdens UFC 231 in Toronto werd verloren via TKO in de eerste ronde van de Oostenrijker Aleksandar Rakic. Vervolgens zou Clark tijdens UFC St.Petersburg vechten tegen Abdul-Kerim Edilov echter raakte de Tsjetsjeen geblesseerd en werd Ivan Shtyrkov als nieuwe tegenstander aangewezen. Helaas voor Clark moest Shtyrkov in verband met zijn gezondheid minder dan 24 uur van te voren het gevecht afzeggen.

Embed from Getty Images

Darko Stosic (MMA 13-1/UFC 1-0) werd eind 2017 door de UFC gecontracteerd. De Serviër begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Na vier overwinningen in vijf gevechten werd Stosic gecontracteerd door de FFC organisatie. Na vier overwinningen tegen onder andere Manny Murillo mocht Stosic in 2016 voor de titel vechten tegen de Nederlander Dion Staring. Stosic won via Majority Decision en pakte dus de titel. Vervolgens werd de titel met succes verdedigt tegen wederom Dion Staring en vervolgens tegen Emil Zahariev. Stosic vocht hierna nog een gevecht voor een regionale Servische organisatie waarna hij een contract bij de UFC tekende. Stosic debuteerde in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg tegen de Amerikaan Jeremy Kimball. Stosic won het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. De Serviër zou vervolgens terugkeren in de Octagon tijdens UFC Praag in Februari 2019 tegen Magomed Ankalaev. Echter moest hij in verband met een operatie verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »