breaking news

Desmond Green maakt UFC debuut tegen Josh Emmett in Buffalo

February 21st, 2017 | by Redactie

Zojuist wist Buffalo News Sports te melden dat New Yorker Desmond Green op 8 April 2017 zijn UFC debuut zal maken tegen Josh Emmett. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden in het KeyBank Center te Buffalo, New York. Waarschijnlijk zal het gevecht deel uitmaken van de Preliminary Card van UFC 210.

Josh Emmett (MMA 11-0/UFC 2-0) zit sinds Mei 2016 in de UFC. De man uit Sacramento kwam op short notice binnen, nadat Nick Hein geblesseerd raakte een paar dagen voor zijn gevecht tegen Jon Tuck. Emmett tekende een UFC contract en werd ingevlogen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Jon Tuck. Emmett won uiteindelijk het gevecht via Split Decision. Emmett vocht bijna de gehele derde ronde met een gebroken vinger die voor 90% van zijn hand was gescheurd. Emmett zou vervolgens in Canada vechten tegen Jeremy Kennedy, maar moest door een blessure verstek laten gaan. Emmett keerde alsnog terug in 2016. Tijdens UFC on FOX 22 in zijn eigen Sacramento, Californië wist Emmett via Unanimous Decision Scott Holtzman te verslaan. Hierdoor is Emmett nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière.

Desmond Green (MMA 19-5/UFC 0-0) is voor veel MMA kenners geen onbekende. Green deed mee aan twee Bellator toernooien in 2013 en 2014. In 2013 werd hij meteen uitgeschakeld, maar in 2014 kwam Green tot de finale tegen Daniel Weichel. Uiteindelijk won Weichel met een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Green ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij onder meer won van Miguel Torres en Steven Siler. De overwinning op Siler leverde Green de Featherweight titel op. Green verloor vervolgens de titel via Split Decision tegen Kurt Holobaugh, en kon ook niet winnen tegen Ande Harrison in een titelgevecht. Inmiddels is Green weer ”back on track” en heeft hij een winstreak van vier gevechten. Green maakt aankomende April dus zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Josh Emmett.

Tweet 20

Comments are closed.