breaking news

Derek Brunson vecht tegen Daniel Kelly tijdens UFC Auckland

March 23rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Derek Brunson zijn rentree zal maken tijdens UFC Fight Night 110 in Auckland, New Zealand. Hij zal het opnemen tegen de Australiër Daniel Kelly. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden op 11 Juni 2017 in de Vector Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Derek Brunson (MMA 16-5/UFC 7-3) was bezig aan een indrukwekkende reeks KO’s. Brunson won vier van zijn laatste vijf partijen via (T)KO alvorens hij afgelopen November in Australië Robert Whittaker tegenover zich had. Whittaker was meer behouden dan Brunson en wist de Amerikaan laat in de eerste ronde ”aan” te slaan. Whittaker finishte en zorgde ervoor dat niet Brunson maar hijzelf voorlopig mag dromen van een toekomstig titelgevecht. Derek Brunson begon zijn professionele MMA carrière in 2010. In 2012 debuteerde hij voor de UFC met een overwinning op Chris Leben. Inmiddels heeft Brunson een record in de UFC opgebouwd van 7 overwinningen en 2 nederlagen. Brunson staat nummer 8 in de Middleweight ranking van de UFC en is een voormalig NCAA Division 2 worstelkampioen. Tijdens UFC 208 in Februari van dit jaar vocht Derek Brunson tegen MMA Legende Anderson Silva. Brunson verloor het gevecht via een controversiële Unanimous Decision, en kan dus een overwinning goed gebruiken om zijn losing streak van twee te doorbreken.

Daniel Kelly (MMA 13-1/UFC 6-1) kwam op vier verschillende Olympische Spelen uit voor Australië op het onderdeel Judo. De geboren Melbourner heeft een 4th dan black belt in Judo en een black belt in Brazilian Jiu Jitsu. Kelly vocht in 2006 zijn eerste MMA partij, maar startte zijn échte carrière in MMA eigenlijk pas fulltime in 2012. Kelly deed mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Hierin namen Australische vechters het op tegen Canadese vechter. Kelly werd gekoppeld aan de Canadees Sheldon Westcott. In een werkelijke ”slachtpartij” liet Westcott geen spaan heel van zijn tegenstander en besliste het gevecht via Arm-Triangle Choke binnen een minuut. Kelly was er zo slecht aan toe qua knie dat er werd gevreesd voor zijn carrière. Kelly kwam echter sterk terug en maakte in November 2014 zijn debuut in de UFC tegen Luke Zachrich. Kelly won in de eerste ronde via Kimura Submission. Begin 2015 voegde Kelly er een tweede overwinning aan toe door Patrick Walsh via Unanimous Decision te verslaan. Dit was Kelly’s eerste gevecht in de Verenigde Staten. Kelly werd vervolgens gekoppeld aan Sam Alvey. Alvey versloeg Daniel Kelly via TKO binnen een minuut en bracht Kelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toe (TUF partijen op de finale na tellen niet op je Pro-MMA record). Kelly heeft zich inmiddels meer dan gerevancheerd voor deze nederlaag en wist te winnen van Steve Montgomery, Antonio Carlos Junior en Chris Camozzi. Het gevecht tegen Antonio Carlos Junior zal Kelly niet snel vergeten. De Australiër werd gedomineerd in de eerste twee rondes, maar wist uiteindelijk in de derde ronde de Braziliaan ”aan” te slaan en uiteindelijk via TKO te finishen. Eerder deze maand pakte Kelly de grootste overwinning in zijn MMA carrière. Via Split Decision werd voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Rashad Evans verslagen.

Comments are closed.

Translate »