breaking news

Dequan Townsend vs. Dusko Todorovic toegevoegd aan UFC evenement op 3 oktober

September 20th, 2020 | by Marcel Dorff
Dequan Townsend vs. Dusko Todorovic toegevoegd aan UFC evenement op 3 oktober
UFC
0

Dequan Townsend gaat tijdens zijn vierde partij voor de UFC proberen zijn eerste overwinning in de wacht te slepen. De Amerikaan treft echter een geduchte tegenstander in de ongeslagen Serviër Dusko Todorovic die zijn lang verwacht debuut maakt voor de UFC. Beide mannen treffen elkaar in de Middleweight divisie op 3 oktober. De partij zal plaatsvinden op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. MMA Junkie meldde het gevecht.

Dequan Townsend (MMA 21-11/UFC 0-3) maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Townsend is een meervoudig kampioen in zowel de TWC als WXC organisaties. Townsend begin zijn carrière als een Welterweight, maar is inmiddels actief in de Light-Heavyweight divisie. Townsend won zes van zijn laatste zeven wedstrijden alvorens hij bij de UFC tekende. Townsend maakt vervolgens op short notice zijn debuut voor de UFC tegen Dalcha Lungiambula tijdens UFC Minneapolis. Townsend verloor het gevecht in de derde ronde via TKO. Vervolgens pakte Townsend wederom een short notice partij aan in Januari 2020 tegen Bevon Lewis tijdens UFC Raleigh. Townsend verloor het gevecht via Unanimous Decision. Een maand later keerde hij (wederom op short notice) terug in de Octagon tegen Devin Clark. Helaas verloor Townsend wederom via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Dusko Todorovic (MMA 9-0/UFC 0-0) is een Servische MMA vechter die zijn MMA carrière in 2015 begon. Na vier overwinningen in evenveel optredens kreeg Todorovic in zijn vijfde gevecht al een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Duitser Alexander Poppeck bleek echter ook geen obstakel voor de Serviër. Poppeck werd in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission verslagen. Na nog twee overwinningen te hebben toegevoegd aan zijn record mocht Todorovic voor de Serbian Battle Championship vechten tegen de spectaculaire Braziliaan Michel Pereira. Todorovic zorgde zelf voor het spektakel door Pereira in de eerste ronde via TKO te stoppen. De UFC bood Todorovic vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een contract te verdienen. Tegenstander was de Canadees Teddy Ash. In een zeer matig gevecht won Todorovic via Unanimous Decision. Dana White was niet onder de indruk en gaf aan dat het Todorovic’ slechtste gevecht uit zijn carrière was. Echter zag hij wel potentie in de Serviër en beloonde hem alsnog met een contract. Todorovic werd vervolgens tweemaal ingepland tegen John Phillips. Echter ging de partij beide keren niet door. Eenmaal in verband met het cancelen van het evenement (COVID-19) en eenmaal omdat Todorovic COVID-19 positief was.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »