breaking news

Dequan Townsend vervangt Alen Amedovski tegen Bevon Lewis tijdens UFC Raleigh

December 16th, 2019 | by Marcel Dorff
Dequan Townsend vervangt Alen Amedovski tegen Bevon Lewis tijdens UFC Raleigh
UFC
0

De Macedonische Italiaan Alen Amedovski heeft een lichte blessure opgelopen en kan zodoende niet vechten tijdens UFC Fight Night 166 in Raleigh, North Carolina op 25 januari 2020. De UFC heeft hierdoor Dequan Townsend bereid gevonden om het tegen Bevon Lewis te gaan opnemen in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de PNC Arena. MMA Junkie kwam als eerste met het nieuws naar buiten.

Bevon Lewis (MMA 6-2/UFC 0-2) is een MMA vechter die uitkomt voor JacksonWink MMA. Het grote talent is een van de trainingspartners van Jon Jones. Lewis maakte zijn Pro-Debuut in 2015 bij de House of Fame organisatie. Lewis gooide in het regionale circuit hoge ogen, en na een overwinning tegen Sonny Yohn in de LFA organisatie werd Lewis uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lewis werd gekoppeld aan Elias Urbina. Lewis domineerde de partij en versloeg Urbina via TKO in de tweede ronde. Dana White was onder de indruk maar vond Lewis nog te onervaren om hem een contract aan te bieden. In plaats daarvan kreeg Lewis een zogeheten ”Development Deal”. Dit houdt in dat de UFC betaald voor kosten die de vechter maakt en nodig heeft om op een goede manier te kunnen trainen en dat hij gebruik mag maken van de faciliteiten van de UFC. Lewis maakte vervolgens zijn opwachting wederom in de LFA organisatie. Daar werd in April 2018 gewonnen van Collin Huckbody via Unanimous Decision. De UFC gaf Lewis vervolgens tijdens het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series wederom een kans. Ditmaal was de ongeslagen Alton Cunningham de tegenstander. Lewis pakte ditmaal in de eerste ronde via TKO de overwinning. Dana White had genoeg gezien en beloonde Lewis ditmaal wél met een UFC contract. Lewis debuteerde vervolgens in de UFC in December 2018 tegen Uriah Hall. Na twee zeer sterke rondes van Lewis werd hij in de derde ronde zwaar KO geslagen door Hall. Lewis raakte hierdoor zijn ongeslagen record kwijt. Lewis kon ook in zijn tweede partij in de UFC niet winnen. Tijdens UFC 238 in Juni 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Engelsman Darren Stewart. Lewis werd vervolgens gematcht tegen Alen Amedovski tijdens UFC Raleigh. Echter moest Amedovski met een blessure verstek laten gaan en werd vervangen door Dequan Townsend.

Embed from Getty Images

Dequan Townsend (MMA 21-9/UFC 0-1) maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Townsend is een meervoudig kampioen in zowel de TWC als WXC organisaties. Townsend begin zijn carrière als een Welterweight, maar is inmiddels actief in de Light-Heavyweight divisie. Townsend won zes van zijn laatste zeven wedstrijden alvorens hij bij de UFC tekende. Townsend maakt vervolgens op short notice zijn debuut voor de UFC tegen Dalcha Lungiambula tijdens UFC Minneapolis. Townsend verloor het gevecht in de derde ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »