breaking news

Denise Kielholtz treft Bryony Tyrell tijdens Bellator 223 in Londen

May 30th, 2019 | by Redactie
Denise Kielholtz treft Bryony Tyrell tijdens Bellator 223 in Londen
Bellator MMA
0

De Nederlandse Denise Kielholtz keert zoals bekend tijdens Bellator 223 terug in de Bellator cage. Echter bleef het lange tijd wachten op een tegenstander. Nu is bekend dat Kielholtz het opneemt in de Flyweight divisie tegen de Engelse Bryony Tyrell. Beide vrouwen treffen elkaar “The SSE Arena Wembley” op de Preliminary Card van Bellator 223 op 22 Juni 2019. Kielholtz voegt zich bij het groepje Mousasi/Manhoef/van Steenis als vierde Nederlander.

Denise Kielholtz (MMA 2-2/Bellator 2-1) is al jaren een van de beste kickboksters ter wereld. Met een record van 45-3 en een Bellator Kickboxing Record van 4-1 is ze de huidige titelhoudster in de Bellator Kickboxing Flyweight divisie. Kielholtz vocht tot dusver driemaal op MMA regels. De eerste partij ging via Armbar Submission verloren in 2015 tegen Juliete de Souza Silva. Echter pakte Kielholtz tijdens haar Bellator MMA debuut wel een zeer indrukwekkende overwinning door Jessica Middleton via een Scarfhold Armbar te verslaan vroeg in de eerste ronde. Ook haar daarop volgende partij tegen Petra Částková in April 2018 won ze, ditmaal via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Kielholtz een onofficiële #1 contendergevecht tegen Veta Arteaga. Arteaga won de partij via Guillotine Choke Submission laat in de tweede ronde.

Bryony Tyrell (MMA 4-3-1/Bellator 0-0-0) is een Engelse vechtster die na een amateur carrière van twee jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Tyrell won haar eerste drie gevechten in het regionale Engelse circuit en won in haar derde partij de CWSE titel door Mellony Geugjes te verslaan. Die titel verloor ze meteen tijdens haar eerste titelverdediging tegen landgenote Kate Jackson. Tyrell zou vervolgens zich revancheren met een overwinning tegen Griet Eeckhout. Echter heeft ze sindsdien een moeilijke periode. Tyrell verloor haar laatste twee gevechten die beiden voor de titel waren. Zo werd in Cage Warriors verloren van Molly McCann en vervolgens ook in de M4TC organisatie van TUF veterane Lanchana Green.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »