breaking news

Demetrious Johnson plaatst zich voor ONE World Grand Prix finale

August 2nd, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Demetrious Johnson plaatst zich voor ONE World Grand Prix finale
ONE Championship
0

ONE Championship organiseert momenteel Dawn of Heroes in de Mall of Asia Arena van Manilla, Filipijnen. Tijdens dit evenement vocht de oud UFC kampioen Demetrious Johnson zijn tweede partij voor de organisatie. Waar Johnson jaren in een kooi heeft gevochten, werden de partijen van Dawn of Heroes gevochten op het canvas van een ring. Johnson boekte zijn tweede overwinning op rij.

Na schitterende partijen van onder andere Geje Eustaquio vs. Yuya Wakamatsu en Danny Kingad vs. Reece McLaren was het aan Johnson om als tweede Amerikaan en eerste ex-UFC vechter de ring te betreden voor zijn partij. Johnson stond tegenover de Japanse Tatsumitsu Wada en vocht tijdens de World Grand Prix Semi-Final.

Met een gewicht van 61.2 kilogram stapte beide vechters op het canvas om te strijden voor de winst en een finaleplaats tijdens het World Grand Prix toernooi tegen Danny Kingad. De 30-jarige Wada droeg de blauwe handschoenen en de 32-jarige Johnson droeg de rode handschoenen.

Na de instructies van Kemp Cheng en het klinken van de bel doken beide atleten naar het midden van de ring om te werken aan hun afstand. Na enkele leg kicks kwamen de vechters in een clinch waar ze zochten naar knie technieken. Uiteindelijk wist Wada op de rug van Johnson te springen om hier te vechten voor een submission. Pas laat in de ronde wist Johnson zijn positie te verbeteren. Wada slaagde er niet in om te winnen met een submission.

In de tweede ronde opende Johnson met de meeste druk. Hij deelde enkele harde legkicks uit en kwam door met zijn boksspel. Opnieuw ging het gevecht verder in een clinch en opnieuw was Johnson degene met zijn rug tegen de touwen. Uiteindelijk wist Johnson de partij naar de grond te brengen om hier te werken aan een betere positie. Johnson kwam niet verder dan side control en moest loslaten na het klinken van de bel.

In de derde ronde opende Johnson zeer actief. Hij wist Wada naar het canvas te brengen met een prachtige takedown en bracht zichzelf direct naar een goede positie. Echter had Johnson veel moeite met de sterke verdediging van Wada. Rond de helft van de ronde spetterde de eerste bloeddruppels op het canvas. Een goede scheur op het hoofd van Wada zorgde voor de rode kleur. De scheidsrechter onderbrak de partij en liet een dokter kijken naar de schade.

Na het doorzetten van de partij wisten zowel Johnson als Wada veel punten te scoren. Uiteindelijk wees de jury Johnson aan als winnaar

De livesteram van Dawn of Heroes:

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »