breaking news

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 2 op 12 juni

February 25th, 2021 | by Jamal Boussenaf
Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 2 op 12 juni
UFC
0

UFC flyweight kampioen Deiveson Figueiredo gaat op 12 juni, voor de tweede keer, zijn titel verdedigen tegen Brandon Moreno, zo meldt Ariel Helwani van ESPN. De eerste ontmoeting tussen de twee eindigde in een draw. Het is nog niet bekend waar het evenement, dat hoogstwaarschijnlijk UFC 263 zal zijn, gaat plaatsvinden.

Deiveson Figueiredo nam het bijna een jaar geleden voor de vacante UFC flyweight titel op tegen Joseph Benavidez. Hij won het gevecht via een TKO, maar won niet de titel omdat hij niet op het juiste gewicht voor een titelgevecht was. In juli nam Figueiredo het eveneens voor de flyweight titel op tegen Benavidez. Nu haalde hij wel het juiste gevecht en versloeg hij Benavidez via een ‘rear naked choke’ en werd hij gekroond tot de nieuwe UFC flyweight kampioen. Daarna verdedigde Figueiredo zijn titel twee keer in zeer korte tijd. Tijdens UFC 255 versloeg hij Alex Perez, via een ‘guillotine choke’, en drie weken later nam hij het tijdens UFC 256 op tegen Brandon Moreno. Dit gevecht eindigde in een draw.

Brandon Moreno maakte in 2019, na een uitstapje van één gevecht bij LFA, zijn terugkeer bij de UFC. De Mexicaan nam het, in een gevecht dat op een draw eindigde, op tegen Askar Askarov. Vervolgens wist Moreno drie gevechten op rij te winnen. Zo wist hij Kai Kara-France en Jussier Formiga allebei via een unanious decision te verslaan. Daarna nam hij het op tegen naamgenoot Brandon Royval, die hij via een TKO wist te verslaan. Hierdoor verdiende Moreno een kans op de titel en nam hij het drie weken na zijn winst op Royval op tegen Deiveson Figueiredo. De uitkomst is bekend en nu staat Moreno voor zijn tweede kans op de UFC flyweight titel.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »