breaking news

Debutanten Suman Mokhtarian en Sodiq Yusuff treffen elkaar tijdens UFC Adelaide

November 6th, 2018 | by Marcel Dorff
Debutanten Suman Mokhtarian en Sodiq Yusuff treffen elkaar tijdens UFC Adelaide
UFC
0

De Australiër Suman Mokhtarian zal op 1 December 2018 tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië zijn UFC debuut maken. De ongeslagen vechter treft Sodiq Yusuff die eveneens zijn debuut maakt voor de organisatie. MMA journaliste Farah Hannoun wist dit te melden. Beide vechters treffen elkaar in het Adelaide Entertainment Centre in de Featherweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Suman Mokhtarian (MMA 8-0/UFC 0-0) is een ongeslagen Australische vechter die uitkomt voor Australian Top Team. Mokhtarian begon zijn Pro carrière in 2012 in het regionale Australische circuit. Na drie overwinningen in de eerste ronde via Submission maakte de Australiër zijn debuut voor de Rebel FC organisatie. Ook daar liet Mokhtarian met twee overwinningen een zeer goede indruk achter. Vervolgens tekende Mokhtarian bij de HEX Fight Series. Daar wist hij tweemaal te winnen met als hoogtepunt een Twister Submission in de eerste ronde tegen Sam Chan. Mokhtarian vocht vervolgens nog een los gevecht voor een andere organisatie waarna hij werd uitgenodigd om mee te doen aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Mokhtarian verloor zijn kwartfinale gevecht tegen Ricky Steele waardoor hij uit het toernooi lag. In verband met een knieblessure kwam hij ook niet in aanmerking voor een van de twee wildcards. Mokhtarian is inmiddels hersteld en zal nu zijn UFC debuut gaan maken op de zelfde card waar zijn oudere broer Ashkan ook vecht.

Embed from Getty Images

Sodiq Yusuff (MMA 7-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse vechter van Nigeriaanse afkomst. Yusuff staat bekend als een zeer attractieve vechter en komt uit voor Team Lloyd Irvin. Na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar maakte ”Super Sodiq” de overstap naar de professionals. In 2016 maakte hij zijn debuut bij de Shogun Fights organisatie. Yusuff won via TKO in de tweede ronde en werd gelijk opgepikt door de sterke Victory FC organisatie. Yusuff wist daar in negen maanden tijd drie overwinningen te pakken waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Chuka Willis. Vervolgens tekende Yusuff een contract bij de CFFC organisatie en nam hij het op tegen Vadim Ogar. Yusuff won na dertig seconden via KO. Vervolgens kreeg Yusuff een titelgevecht aangeboden bij de Titan FC organisatie tegen Luis Gomez. Gomez versloeg Yusuff nadat hij hem geslamt had en het finishte met stoten naar het hoofd. Yusuff kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. In Jordanië werd Dylan Tuke in de eerste ronde verslagen. Vervolgens klopte de UFC aan bij Yusuff om hem een kans te geven tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Yusuff nam het op tegen de ongeslagen Mike Davis. In een van de beste gevechten van het seizoen was hey Yusuff die terecht won via Unanimous Decision. Dana White had geen twijfels en beloonde Yusuff met een contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »