breaking news

De wisselende kampioenen van de Heavyweight divisie

May 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Waar een Flyweight kampioen als Demetrious Johnson de titel keer op keer weet te behouden, kent het goud van de Heavyweight divisie regelmatig een nieuwe eigenaar. De divisie lijkt maar geen dominante kampioen te vinden. Zo is deze titel sinds UFC 12 al negentien keer overgegeven. Geen andere divisie kent meer kampioenen. Deze cijfers zijn geteld zonder de interim titel.

Een gevecht tussen Heavyweight vechters kan ieder moment afgelopen zijn. Door het zware gewicht achter de stoten kan er ieder moment een knock-out vallen. 50.7% van al deze gevechten wordt dan ook hiermee voor de bel gestopt. 26.3% wint met submission en 22.3% laat de jury de beslissing maken. Dit zijn alle (interim) kampioenen die de Ultimate Fighting Championship kent:

– Mark Coleman
– Maurice Smith
– Randy Couture
– Bas Rutten
– Kevin Randleman
– Randy Couture (2X)
– Josh Barnett
– Ricco Rodriguez
– Tim Silvia
– Frank Mir
– Andrei Arlovski (Interim)
– Andrei Arlovski
– Tim Sylvia (2X)
– Randy Couture (3X)
– Antônio Rodrigo Nogueira (Interim)
– Brock Lesnar
– Frank Mir (Interim)
– Shane Carwin (Interim)
– Cain Velasquez
– Junior Dos Santos
– Cain Valesquez (2X)
– Fabricio Werdum (Interim)
– Fabricio Werdum
– Stipe Miocic (1X)

Uit de bovenstaande cijfers blijkt dat Randy Couture de enige Heavyweight kampioen was die zijn titel drie keer met succes wist te verdedigen. Verder wordt de titel regelmatig direct doorgegeven. De laatste jaren is het tussen Valesquez, Dos Santos en Werdum om te strijden voor de titel. Echter wist Stipe Miocic hier tijdens UFC 198 eens stokje voor te steken. Ook de Nederlandse Alistair Overeem lijkt klaar te zijn voor het goud.

Het is aan UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic om op 13 Mei 2017 in Dallas, Texas zijn titel te verdedigen tegen de voormalige UFC Heavyweight Kampioen Junior Dos Santos. Dit weekend zullen beide vechters alles geven om de winst te bemachtigen. Fans verwachten (net zoals gewoonlijk) een spectaculaire knock-out. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »