breaking news

De vijf opmerkelijkste MMA videospellen

March 31st, 2017 | by Redactie
De vijf opmerkelijkste MMA videospellen
MMA
0

Tegenwoordig kan men vrij realistische partijen naspelen op consoles als de playstation 4 en de Xbox ONE. Maar nog voor de serie van Electronic Arts was het aan computerspelontwikkelaars en -uitgevers als THQ, Opus en Digital Chocolate om het MMA naar de gamers te brengen. Herinneringen van games als UFC: Tapout, Bellator Onslaught en UFC: Throwdown zijn dan ook hilarisch om terug te brengen. Dit zijn de vijf opmerkelijkste oude MMA spellen:

Ultimate Fighting Championship is het eerste videospel op basis van het UFC Mixed Martial Arts toernooi. Het spel is ontwikkeld door Anker Inc voor de Sega Dreamcast en is uitgegeven op 29 augustus 2000. Met dank aan Opus is het spel hetzelfde jaar verschenen voor de Sony Playstation. Uiteindelijk was het aan Fluid Studios om het spel op de Game Boy Color uit te brengen. Alle drie de versies zijn gepubliceerd door Crave Entertainment:

De Gameboy Color versie:

Pride Grand Prix 2003 is gebaseerd op de populaire Japanse Mixed Martial Arts federatie bekend als Pride Fighting Championship. Het spel is ontwikkeld en uitgebracht door Capcom in 2003. Spelers hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan een Grand Prix toernooi, een enkel gevecht, een one night tournament, trainingen en het creëren van een vechter/character. het spel is uitgebracht op de Sony Playstation 2.

UFC: Tapout is een videospel dat draait in het circuit van de promotie Ultimate Fighting Championship. Het spel is uitgebracht op 28 februari 2002 voor de Xbox console. Tapout werd gepubliceerd door Crave Entertainment en ontwikkeld door Dreamfactory. Het spel bevat veechters als Matt Hughes, Chuck Liddell, Mark Coleman, Frank Shamrock en Tito Ortiz. Het spel kreeg matige beoordelingen maar heeft wel een vervolg gekregen.

Bellator: MMA Onslaught is een arcade-stijl vechtspel gebaseerd op de organisatie Bellator MMA. Het spel is gemaakt door Kung Fu Factory en is in 2012 uitgebracht op de Xbox 360 en de Sony Playstation 3. Eerder kwam deze uitgever ook nog met het spel Supremacy MMA. Een zeer bloederig spel waarin het breken van botten in details voorbij komt.

Supremacy MMA:

K-1 PREMIUM 2004 Dynamite is een spel gebaseerd op het jaarlijkse kickboks en Mixed martial Arts evenement dat gehouden wordt op New Year’s Eve. Het spel speelt zich af op vrijdga 31 december, 2004 waar het Osaka Dome in Osaka, Japan 52.918 toeschouwers trok. Het was aan Royce Gracie en Sumo legende Akebono om de hoofdact te verzorgen. Het bijpassende spel is ontwikkeld door HuneX en uitgebracht door D3 Publisher op de Sony Playstation 2. Het spel heeft een vervolg gekregen.

Comments are closed.

Translate »