breaking news

De UFC onderneemt een nieuwe poging voor Quarantillo vs. Tucker op 12 december tijdens UFC 256

October 28th, 2020 | by Marcel Dorff
De UFC onderneemt een nieuwe poging voor Quarantillo vs. Tucker op 12 december tijdens UFC 256
UFC
0

De partij tussen Billy Quarantillo en Gavin Tucker die in april jongstleden werd afgelast in verband met het COVID-19 virus is door de UFC opnieuw ingepland. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie op 12 december aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht maakt deel uit van de UFC 256 card. MMA Junkie maakte het nieuws bekend, wij kunnen dit bevestigen.

Billy Quarantillo (MMA 15-2/UFC 3-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière in 2013 begon. Na in het regionale circuit zes van in totaal zeven partijen gewonnen te hebben deed Quarantillo mee aan het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter. Quarantillo won zijn eliminatiegevecht, maar verloor vervolgens van de sterke Engelsman Saul Rogers. Quarantillo kreeg ook geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims van de TUF Finale waardoor hij wederom terugkeerde het regionale circuit in. In drie jaar tijd wist Quarantillo vijf van in totaal zes partijen te winnen waaronder de King of the Cage titel. Hierdoor werd hij door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Quarantillo had het moeilijk in de eerste ronde, maar nam het gevecht vervolgens compleet over. Uiteindelijk finishte Quarantillo zijn tegenstander Kamuela Kirk vroeg in de derde ronde en kreeg hij zijn fel begeerde UFC contract. Quarantillo zou vervolgens tijdens UFC Washington in December 2019 zijn promotionele debuut maken tegen Chris Fishgold. Echter raakte Fishgold geblesseerd waarna Jacob Kilburn de tegenstander werd. In een van de meest dominante en beste debuutgevechten van 2019 versloeg Quarantillo zijn tegenstander Kilburn via Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Quarantillo zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Gavin Tucker. Echter werd het gevecht gecanceld in verband met COVID-19. Uiteindelijk zou Quarantillo vechten in Mei 2020 tegen Spike Carlyle. In een zeer attractieve partij won Quarantillo via Unanimous Decision. Hier wist Quarantillo in September 2020 een derde overwinning in de Octagon aan toe te voegen. Via KO in de derde ronde werd Kyle Nelson verslagen.

Embed from Getty Images

Gavin Tucker (MMA 12-1/UFC 3-1) maakte in 2017 zijn UFC debuut. Tucker nam het voor eigen publiek op tegen MMA veteraan Sam Sicilia. Tucker domineerde het gevecht staand van begin tot einde en won een overduidelijke Unanimous Decision. Tucker kwam bijna zijn hele carrière uit voor de promotie Extreme Cage Combat waar hij ook de titelhouder was. Tucker is een zeer allround vechter en wist het grootste gedeelte van zijn gevechten te finishen. In totaal acht finishes waarvan vier Submissions en vier (T)KO’s. Tucker wordt gezien als een groot talent in de Canadese MMA scene. Tucker werd voor zijn tweede gevecht gekoppeld aan Rick Glenn tijdens UFC 216. Tucker werd het complete gevecht gedomineerd en het was aan de scheidsrechter te danken dat het gevecht niet eerder werd gestopt. Glenn won via Unanimous Decision. Tucker zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moncton tegen Andre Soukhamthath. Echter gooide een blessure roet in het eten. Tucker keerde vervolgens terug in de Featherweight divisie. Tijdens UFC 240 in Edmonton nam Tucker het op tegen de Zuid-Koreaan Seung Woo Choi. Tucker imponeerde en finishte via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Tucker werd vervolgens ingepland tegen Billy Quarantillo. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. Tucker zou hierdoor pas in Augustus 2020 terugkeren in de Octagon tegen Justin Jaynes. Tucker imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de derde ronde. Het leverde de Canadees de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »