breaking news

De UFC komt met onder andere Andrei Arlovski en Takanori Gomi naar Singapore

March 28th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC een vijftal gevechten bekend gemaakt voor 17 Juni 2017 in Kallang, Singapore. Deze gevechten zullen gehouden worden in het Singapore Indoor Stadium tijdens UFC Fight Night 111. Eerder maakten we al het gevecht tussen de Fransman Cyril Asker en Walt Harris bekend, dit gevecht is nu ook door de UFC bevestigd. Bekijk hieronder de andere vier match-ups.

Andrei Arlovski vs. Marcin Tybura

Andrei Arlovski (MMA 25-14-0-1/UFC 14-8-0-0) behoeft eigenlijk geen introductie. De vechtmachine uit Oekraïne is aan zijn tweede run in de UFC bezig. Arlovski begon zijn eerste UFC run in 2000. Het duurde 5 jaar alvorens Arlovski de Interim Heavyweight Titel pakte door Tim Sylva via Achilles Lock Submission te verslaan. De titel werd door de afwezigheid van Frank Mir (zwaar motorongeluk) later omgezet in de ”echte” titel. Arlovski verloor na twee titelverdedigingen zijn titel aan de man die hij eerder versloeg : Tim Sylvia. Ook de derde wedstrijd tegen Sylvia ging verloren. Hierna vocht Arlovski zijn drie resterende gevechten op zijn contract uit. Hij won van onder andere Fabricio Werdum en BJJ Ace Marcio Cruz, maar verlengde zijn contract niet. Na vervolgens gevochten te hebben voor Strikeforce, Affliction en WSOF keerde Arlovski in 2014 terug naar de UFC. Arlovski leek herboren en zette een winstreak neer van vier gevechten met onder meer finishes tegen Antonio Silva en Travis Browne. Dit leverde Arlovski een contendergevecht op met Stipe Miocic. Miocic bleek te sterk en sloeg Arlovski binnen een minuut KO. Sindsdien gaat het bergafwaarts voor Arlovski, en verloor hij zowel van Alistair Overeem (TKO) als van Josh Barnett (Submission) in 2016. Begin 2017 stond Arlovski tegenover de Franse Kameroener Francis Ngannou. Ngannou maakte korte metten met Arlovski en finishte de Oekraïner in de eerste ronde. Arlovski heeft nu vier partijen achter elkaar verloren en zal moeten winnen van Tybura.

Marcin Tybura (MMA 15-2/UFC 2-1) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Vervolgens zou Tybura vechten tegen Luis Henrique de Oliveira. Maar het gevecht werd liefst tweemaal uitgesteld. Ondanks dat vochten beiden mannen eerder deze maand tijdens UFC 209 alsnog tegen elkaar. Tybura bleek uiteindelijk te beschikken over een betere conditie dan de Braziliaan en finishte hem in de derde ronde via TKO. Een overwinning op Arlovski zal Tybura de Top 10 inbrengen.

Takanori Gomi vs. Jon Tuck

Takanori Gomi (MMA 35-12-0-1/UFC 4-7-0-0) is een van de grootste MMA vechters die Japan ooit heeft gekend. De vechtmachine uit Kanagawa maakte naam in de PRIDE FC organisatie waar hij de Lightweight Kampioen was. Nadat PRIDE FC failliet ging zocht Gomi zijn heil bij de Sengoku RC organisatie. Al snel kwam de UFC om de hoek kijken en met veel bombarie werd de Japanner in 2010 gecontracteerd door de UFC. Gomi heeft echter nooit zijn oude niveau uit zijn gloriedagen in de UFC kunnen laten zien. In elf UFC optreden kwam Gomi slechts tot vier overwinningen. Zijn grootste overwinning was tegen de Amerikaan Tyson Griffin tijdens zijn tweede gevecht voor de organisatie. Gomi won dit gevecht via KO in de eerste ronde. Gomi’s laatste overwinning dateert van April 2014, toen versloeg de Japanner in een Fight of the Night performance de Amerikaan Isaac Vallie-Flagg via Unanimous Decision. Sindsdien heeft Gomi drie gevechten verloren van Myles Jury, Joe Lauzon en Jim Miller allen via TKO en allemaal in de eerste ronde. De vraag is of Gomi het tij nog kan keren in de UFC.

Jon Tuck (MMA 9-4/UFC 3-4) zit inmiddels alweer ruim 4 jaar in de UFC. Tuck beleefde een sterk debuut en won van Tiequan Zhang via Unanimous Decision. Tuck won vervolgens nog tweemaal in de UFC (tegen Jake Lindsey & Tae Hyun Bang), maar verloor ook tweemaal van Norman Parke en Kevin Lee. Tijdens UFC Rotterdam vorig jaar verloor Tuck tegen late replacement Josh Emmett via Split Decision. Tuck zou eigenlijk tegen de Duitser Nick Hein vechten, maar die raakte vlak voor het treffen geblesseerd. Tuck stond vervolgens gematcht tegen nieuwkomer Alex Volkanovski, maar het gevecht werd gecanceld. Tuck vocht vervolgens in Melbourne tegen Damien Brown. Tuck leek de betere vechter, maar kwam bedrogen uit via een Split Decision verlies tegen de thuisfavoriet. De UFC geeft Tuck nu alsnog een kans om zich te revancheren en zijn 2-fight losing streak te doorbreken.

Justin Scoggins vs. Ulka Sasaki

Justin Scoggins (MMA 11-3/UFC 4-3) kwam in 2013 als de Warfare FC Kampioen de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen Scoggins nam het tijdens zijn UFC debuut op tegen Richie Vaculik. Scoggins wist de Australische veteraan via TKO in de eerste ronde te finishen. In 2014 vocht Scoggins driemaal voor de UFC. In Maart van dat jaar werd weliswaar nog gewonnen van Will Campuzano via Unanimous Decision, maar vervolgens ging het fout voor Scoggins. Zowel Dustin Ortiz (Split Decision) als John Moraga (Guillotine Choke) waren te sterk voor de man uit South Carolina die tegen zijn eerste twee verliespartijen in zijn Pro-MMA carrière opliep. Scoggins kwam vervolgens sterk terug en wist via Unanimous Decision te winnen van Josh Sampo en betrekkelijk en verrassend eenvoudig ook Ray Borg via Unanimous Decision te domineren. Dit leverde Scoggins een gevecht op met Top 5 vechter Ian McCall. Echter ging er wat mis tijdens de ”weight-cut” van Scoggins en ging het gevecht niet door. Scoggins ging een gewichtsklasse omhoog naar Bantamweight en vocht eind 2016 tegen Pedro Munhoz. Nadat Scoggins de eerste ronde domineerde, gleed hij uit in de tweede ronde. Munhoz profiteerde en finishte Scoggins via Guillotine Choke Submission. Scoggins is nu weer terug op Flyweight en zal het opnemen tegen de Japanner Ulka Sasaki.

Ulka Sasaki (MMA 19-4-2/UFC 2-3-0) gaat op voor zijn derde partij in de Flyweight divisie. Nadat Sasaki twee van zijn eerste drie partijen op Bantamweight verloor stapte hij in Mei 2016 in Rotterdam voor het eerst als Flyweight de Octagon in. Sasaki wist deze partij te winnen tegen Willie Gates via een Submission (Rear Naked Choke). In eerste instantie zou Sasaki op 19 November 2016 tijdens UFC Fight Night 100 vechten tegen Matheus Nicolau. Dit ging echter niet door vanwege een potentiële doping overtreding van Nicolau. Sasaki kreeg begin dit jaar een matchup tegen de hooggerankte Braziliaan Wilson Reis. Sasaki wist nauwelijks in zijn spel te komen, wat Reis in de kaart speelde. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en mag in April voor de titel vechten. Sasaki zal Scoggins moeten verslaan als hij de rankings wil binnenkomen.

Kwan-Ho Kwak vs. Russell Doane

Kwan-Ho Kwak (MMA 9-1/UFC 0-1) traint bij Korean Top Team en wordt in Azië gezien als een van de grootste talenten in het huidige MMA. Kwak finishte zes van in zijn totaal negen overwinningen via (T)KO, en ging driemaal naar de scorecards. Kwak is een zeer sterke vechter die bij voorkeur de stand-up game tentoon spreid. Kwak is kampioen in de organisaties Top FC en PXC. Beide organisaties behoren tot het Aziatische gedeelte van het MMA. Kwak maakt in November 2016 in Belfast zijn UFC debuut tegen de Welshman Brett Johns. Johns controleerde de partij van begin af aan en won via Unanimous Decision. Kwak zal proberen zijn eerste UFC overwinning in Singapore veilig te stellen.

Russell Doane (MMA 14-7/UFC 2-4) is een Hawaiïaan die in 2014 de UFC binnen kwam. Doane was Kampioen in meerdere kleine organisaties. Doane nam het tijdens zijn debuut op tegen de Braziliaanse Submission specialist Leandro Issa. Doane versloeg Issa via Triangle Choke Submission in de tweede ronde en schepte daarmee zeer hoge verwachtingen. Een klein half jaar later versloeg Doane via Split Decision Marcus Brimage. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan in de UFC met Doane. De Hawaiïaan verloor vier gevechten achter elkaar, en na UFC maatstaven mag hij daardoor nog van een wonder spreken dat hij nog in de organisatie zit. Doane verloor via Unanimous Decision van Iuri Alcantara en Jerrod Sanders, en werd gefinisht door Pedro Munhoz (Guillotine Choke) en Mirsad Bektic (Rear Naked Choke) in de eerste ronde tijdens zijn laatste twee gevechten. Het gevecht tegen Bektic nam Doane aan op 4-days notice. Misschien dat de UFC daarom de Hawaiïaan nog een kans gunt.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor al het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »