breaking news

De UFC boekt eindelijk de partij tussen Randy Costa en Adrian Yanez op 24 juli

April 27th, 2021 | by Marcel Dorff
De UFC boekt eindelijk de partij tussen Randy Costa en Adrian Yanez op 24 juli
UFC
0

Zowel Randy Costa als Adrian Yanez lieten meermaals via Social Media weten tegen elkaar te willen vechten. Beide mannen wilden graag op 15 mei tegen elkaar vechten in Houston. Echter had de UFC geen oren naar deze datum, maar wel naar het gevecht. Beide Bantamweight vechters treffen elkaar nu op 24 juli op een nog later te bepalen locatie. De partij staat ook bekend als Reese’s Peanut Butter Cups vs. Dr.Pepper. Costa is van de Reese Chocolate, terwijl Yanez zweert bij Dr.Pepper. MMA Junkie wist de partij te melden.

Randy Costa (MMA 6-1/UFC 2-1) is een MMA vechter die sinds 2015 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Echter maakte hij pas in 2018 zijn debuut bij de professionals. Costa traint bij Lauzon MMA en debuteerde bij de Cage Titans organisatie. Daar won hij in Juni 2018 tegen Stacey Anderson via TKO in de eerste ronde. Vervolgens won Costa in datzelfde nog tweemaal tegen respectievelijk Kenny Lewis en Chris Thorne. Uiteindelijk vocht Costa in Januari 2019 wederom voor de Cage Titans organisatie. Ditmaal werd wederom in de eerste ronde gewonnen. Rob Fuller werd binnen een minuut gestopt. Costa werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in April 2019 zijn UFC debuut tegen Brandon Davis. Costa kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière. Davis versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Costa wist in zijn tweede UFC gevecht echter wel te winnen. Tijdens UFC Boston werd voor eigen publiek via TKO in de eerste ronde Boston Salmon verslagen. Costa zou vervolgens in Maart 2020 vechten tegen Martin Day. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Costa wist uiteindelijk in September 2020 zijn tweede UFC overwinning te pakken. Via een spectaculaire Headkick KO werd gewonnen van Journey Newson. Costa werd vervolgens in Maart 2021 gekoppeld aan Trevin Jones, maar moest met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Adrian Yanez (MMA 13-3/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2014. Na een record te hebben opgebouwd van 4-1 tekende Yanez bij de Legacy FC organisatie. Daar won hij zijn debuut via Armbar Submission in de derde ronde tegen Colin Wright. Vervolgens zou Legacy FC en RFA fuseren in het nieuwe LFA. Yanez ging mee over en vocht tijdens zijn eerste LFA partij tegen Domingo Pilarte. Yanez verloor de partij. Hierna wist Yanez echter twee goede overwinningen te pakken tegen Trent Meaux en Nathan Trepagnier. Het leverde hem in November 2018 een titelgevecht op tegen Miles Johns. Helaas voor Yanez verloor hij de partij via Split Decision. Yanez wist vervolgens driemaal achter elkaar te winnen. En na zijn overwinning tegen Kyle Estrada kreeg hij de kans om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Yanez nam het op tegen Brady Huang. Yanez had minder dan 40 seconden nodig om Huang via TKO te finishen en kreeg het dik verdiende UFC contract van Dana White. Yanez zou in eerste instantie op 31 oktober 2020 zijn debuut maken voor de UFC tegen Aaron Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd en werd vervangen door Victor Rodriguez. Yanez won zijn UFC debuut in de eerste ronde via Headkick KO. Yanez kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vijf maanden later wist Yanez wederom de Performance of the Night bonus te pakken. Ditmaal via KO in de derde ronde tegen Gustavo Lopez.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »