breaking news

De UFC bevestigd drie nieuwe gevechten voor UFC Brasilia (incl. potentiële #1 contender gevecht)

December 26th, 2019 | by Marcel Dorff
De UFC bevestigd drie nieuwe gevechten voor UFC Brasilia (incl. potentiële #1 contender gevecht)
UFC
0

De UFC heeft drie nieuwe partijen bevestigd voor het UFC Fight Night 170 evenement dat op 14 maart 2020 zal plaatsvinden in de Octagon van het Ginasio Nilson Nelson. In de Flyweight divisie treft de Braziliaan Jussier Formiga de Mexicaan Brandon Moreno in een potentiële #1 contender gevecht. Eveneens maakt ook Rani Yahya voor eigen publiek zijn opwachting tegen de Peruviaan Enrique Barzola in de Bantamweight divisie. Tot slot keert ook Veronica Macedo terug naar de Bantamweight divisie. Zij treft de ongeslagen Zweedse Bea Malecki.

Lees hieronder meer over de zes atleten.

Jussier Formiga vs. Brandon Moreno

Jussier Formiga (MMA 23-6/UFC 9-5) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts vier van in totaal elf gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die vier verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez, Henry Cejudo en Ray Borg allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan. Formiga zou het eigenlijk tijdens UFC Phoenix in Januari 2017 opnemen tegen Sergio Pettis, maar haakte een paar weken voor het evenement geblesseerd af. Tijdens UFC Fight Night 107 mocht hij het laten zien voor eigen publiek tegen Borg. Van de zestien maal dat Formiga in Brazilië vocht won hij vijftien keer. Alleen Joseph Benavidez wist de Braziliaan via TKO te finishen. Maar ook ditmaal, in weer een soort van Title-Eliminator had Formiga geen geluk. Ray Borg was erg goed voorbereid en sleepte de overwinning in de wacht. Hierdoor bleef Formiga voorlopig uit zicht van een titelgevecht. Formiga nam vervolgens een gevecht aan tijdens UFC Saitama tegen de Japanner Ulka Sasaki. Formiga was duidelijk de sterkere vechter en versloeg Sasaki via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Formiga wist daar in Februari 2018 nog eens een spectaculaire overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC 221 in Perth, Australië versloeg Formiga de Amerikaan Ben Nguyen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens werd Formiga in Oktober 2018 gematcht tegen Sergio Pettis. Formiga gebruikte zijn BJJ zoals altijd uitstekend en won een vrij eenzijdige partij via Unanimous Decision. Formiga kreeg vervolgens in Maart 2019 te maken met zijn ongeslagen landgenoot Deiveson Alcantara Figueiredo. Formiga was echter wederom sterk met zijn BJJ en won via Unanimous Decision. Formiga werd vervolgens gekoppeld aan Joseph Benavidez tijdens UFC Minneapolis. Wederom kon Formiga zijn #1 contendergevecht niet winnen. Benavidez versloeg Formiga via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Brandon Moreno (MMA 16-5-1/UFC 4-2-1) zagen we voor het eerst tijdens TUF 24. Hij verloor zijn eerste gevecht van Alexandre Pantoja. Moreno kreeg echter een belletje van de UFC om in te vallen voor Sergio Pettis tegen Louis Smolka. Moreno nam het gevecht aan en ging als zware underdog het gevecht in. Moreno verbaasde vriend en vijand door Smolka in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te finishen. Vervolgens mocht Moreno het tijdens de TUF 24 Finale opnemen tegen Ryan Benoit. Moreno won het gevecht via Split Decision. Vervolgens mocht Moreno het in April 2017 in Nashville, Tennessee opnemen tegen Dustin Ortiz. Moreno vocht sterk, en wist Ortiz via een headkick in de tweede ronde aan te slaan. Moreno finishte het gevecht een minuut later via een Rear Naked Choke Submission. Dit leverde Moreno de Performance of the Night bonus op plus een behoorlijke opmars in de rankings. Moreno kreeg vervolgens van de UFC het Main Event tijdens UFC Mexico City aangeboden in Augustus 2017. Zijn tegenstander was de eveneens talentvolle Sergio Pettis. Pettis wist uiteindelijk via zijn stand-up indruk te maken en Moreno zijn eerste verliespartij via Unanimous Decision in de UFC toe te brengen. Moreno werd vervolgens driemaal ingepland tegen Ray Borg, maar om verschillende redenen ging de partij niet door. Alexandre Pantoja pakte op short notice vervolgens het gevecht aan tegen Brandon Moreno tijdens UFC Santiago in Mei 2018. Pantoja domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Moreno werd vervolgens verheven uit zijn UFC contract en moest zijn heil ergens anders gaan zoeken. Moreno kreeg vervolgens in Juni 2019 een titelgevecht bij de LFA organisatie aangeboden tegen Maikel Perez. Moreno won het gevecht via TKO in de vierde ronde en keerde terug bij de UFC. Tijdens UFC Mexico City in September 2019 nam Moreno het op tegen de ongeslagen Dagestani Askar Askarov. Het vermakelijke en competitieve gevecht eindigde in een Split Draw. Moreno pakte vervolgens in December 2019 een short notice gevecht aan tegen Kai Kara-France. In een zeer attractief gevecht won de Mexicaan via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Rani Yahya vs. Enrique Barzola

Rani Yahya (MMA 26-10-0-1/UFC 11-4-0-1) is een van de meest onderschatte en ondergewaardeerde vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam via de fusie tussen de WEC en de UFC de organisatie binnen. Yahya vocht al sinds 2007 voor de WEC organisatie waar hij een record van 4-3 neerzette en voor de Bantamweight titel vocht. Uiteindelijk werd via Unanimous Decision verloren van Chase Beebe. Yahya maakte in 2011 zijn UFC debuut destijds nog op Featherweight tegen voormalig WEC Featherweight Kampioen Mike Brown. Yahya won het gevecht via Unanimous Decision.Vervolgens verloor Yahya een #1 contendergevecht tegen Chad Mendes via Unanimous Decision. Vervolgens zette Yahya een winstreak van drie gevechten neer. Onder anderen Josh Grispi en Mizuto Hirota werden verslagen. Eind 2013 verloor Yahya echter verrassend van de Fin Tom Niinimaki via Split Decision. Hierna volgde een gedwongen dubbele confrontatie tegen Johnny Bedford in 2014. Bedford won het eerste gevecht via TKO in de eerste ronde, maar na afloop bleek dat Bedford per ongeluk een kopstoot had uitgedeeld aan Yahya. Het gevecht werd omgezet in een No Contest waarna beide mannen elkaar vijf maanden later opnieuw troffen. Ditmaal wist Yahya via Kimura Submission in de tweede ronde de Amerikaan de baas. Nadat in 2015 een Split Decision van Masenori Kanehara werd gewonnen, trok Yahya deze goede lijn door in 2016. Zo versloeg Yahya in een zeer aantrekkelijke wedstrijd UFC nieuwkomer Matthew Lopez via Arm Triangle Choke Submission, en werd voor eigen publiek in Brasilia de Japanner Michinori Tanaka via Unanimous Decision aan de kant gezet.Yahya kwam met die overwinning de Top 15 van de divisie binnen en had een winstreak van vier gevechten. Daar kon uiteindelijk begin 2017 geen vijfde aan toegevoegd worden. Voormalig Bellator Bantamweight Kampioen en UFC Bantamweight titeluitdager Joe Soto was via Unanimous Decision in Brazilië te sterk voor de Braziliaan. Yahya kwam in Augustus 2017 echter sterk voor de dag in Mexico City. Zo versloeg hij thuisfavoriet Henry Briones zonder enige problemen vroeg in de eerste ronde via Kimura Submission. Vier maanden later zou Yahya het opnemen tijdens UFC Fresno tegen Aljamain Sterling, echter gooide een blessure roet in het eten waardoor Yahya zich moest afmelden voor het gevecht. Yahya keerde vervolgens terug in de Octagon in Februari 2018 tijdens UFC Orlando tegen Russell Doane. Yahya won deze partij via een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Yahya wist daar vervolgens in Augustus 2018 drie op een rij van te maken. Tijdens UFC Lincoln werd in de eerste ronde gewonnen van Luke Sanders via een Heel Hook Submission. Yahya keerde vervolgens terug in Februari 2019 tijdens UFC 234. Ricky Simón was de tegenstander. Simón liet niet toe dat Yahya hem naar de grond haalde, waardoor Yahya gedwongen was om het spelletje van Simón te vechten. Simón won uiteindelijk via Unanimous Decision en brak de winstreak van drie gevechten van de Braziliaan.

Embed from Getty Images

Enrique Barzola (MMA 16-5-1/UFC 6-3-0) kwam via TUF Latin America 2 in 2015 de UFC binnen. In een eenzijdige finale won hij van Horacio Gutierrez via Unanimous Decision. Barzola een sterke worstelaar domineerde het gevecht 15 minuten lang op die manier. De Peruviaan moest het vervolgens opnemen tegen Kyle Bochniak. In een attractief gevecht leek Barzola genoeg gedaan te hebben om de overwinning te claimen. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Barzola in Augustus 2016 zijn eerste nederlaag in de UFC leed. Nog geen twee maanden later was Barzola alweer terug in de Octagon. Ditmaal stond de TUF Latin America 2 winnaar tegenover Chris Avila. Avila was duidelijk een maatje te klein voor Barzola, en werd van begin tot eind gedomineerd. Barzola pakte de overwinning via Unanimous Decision. Barzola nam het vervolgens in Mei 2017 op tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Opnieuw was de worstelgame van Barzola de doorslaggevende factor. Barzola won via Split Decision. Vervolgens zou Barzola het tijdens UFC 220 opnemen tegen de Engelsman Arnold Allen. Echter kreeg Allen zijn visum niet rond en werd vervangen door Matt Bessette. Barzola wist wederom met zijn worstelen het gevecht via Unanimous Decision te beslissen. De Peruviaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Brandon Davis. Wederom wist Barzola zijn worsteltechnieken goed te gebruiken en de partij via Unanimous Decision naar zich toe te trekken. Barzola werd vervolgens ingepland tijdens UFC Buenos Aires in November 2018 tegen Nad Narimani. Echter blesseerde Barzola drie weken voor het gevecht zijn linkerarm waarna hij de partij moest afzeggen. Hierdoor kwam de Peruviaan pas weer in actie tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. In een aan elkaar gewaagd gevecht was het Kevin Aguilar die uiteindelijk met de Unanimous Decision ervandoor ging. Vijf maanden later keerde Barzola terug in de Octagon. Tijdens UFC Montevideo was de Amerikaan Bobby Moffett de tegenstander. In een gelijkwaardige partij won Barzola via Split Decision. Vervolgens verloor Barzola tijdens UFC Singapore in een close gevecht van de ongeslagen Movsar Evloev via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Veronica Macedo vs. Bea Malecki

Veronica Macedo (MMA 6-3-1/UFC 1-3-0) kwam in September 2016 de UFC binnen. Macedo verving de geblesseerde Germaine de Randamie tegen Ashlee Evans-Smith in Hamburg. De Venezolaanse die inmiddels al een tijdje in Polen traint staat bekend om haar sterke groundgame en is maar liefst vijfmaal USA National Champion in Taekwondo. Macedo liet ook tijdens haar UFC debuut zien dat ze een hele gevaarlijke submission game heeft, maar Evans-Smith was te ervaren en te wel oplettend om erin vast te komen. Macedo verloor uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Macedo zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Londen in Maart 2017 tegen Lina Länsberg. Echter zei Macedo om onbekende redenen af en zou ze niet vechten. Hierdoor keerde ze pas in Mei 2018 terug in de Octagon tegen promotionele nieuwkomer Andrea Lee. Macedo wist wederom niet te overtuigen en verloor via Unanimous Decision. Macedo zou vervolgens haar opwachting maken in Buenos Aires tegen Maryna Moroz, maar moest afzeggen in verband met een blessure. Hierdoor keerde ze pas terug in Februari 2019 tijdens UFC Praag. Wederom kon Macedo niet overtuigen en verloor ze ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Macedo kreeg vervolgens een nieuwe kans van de UFC. Ze werd gematcht tegen Rachael Ostovich tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. Echter raakte Ostovich geblesseerd en werd vervangen door Polyana Viana. Macedo pakte haar eerste overwinning in de UFC door Viana na iets meer dan een minuut te finishen via Armbar Submission. Macedo won de Performance of the Night bonus. Macedo zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan om het in December 2019 tijdens UFC Busan op te gaan nemen tegen Amanda Lemos. Echter werd Macedo ten faveure van een gevecht tegen Ariane Lipski verplaatst naar het UFC São Paulo gevecht een maand eerder. Echter zou Macedo in verband met ziekte een dag voor het gevecht afzeggen.

Embed from Getty Images

Bea Malecki (MMA 3-0/UFC 1-0) is een Zweedse vechtster die bekend werd na het meedoen aan het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Malecki die slechts twee Pro-MMA gevechten op haar record had werd in de eerste ronde gekoppeld aan Leah Letson. Malecki vocht sterk maar kon niet voorkomen dat Letson won via Unanimous Decision. Malecki tekende echter in Februari 2019 alsnog een contract bij de UFC en maakte in Juni 2019 haar UFC debuut in Stockholm tegen de Braziliaanse Duda Santana. Malecki won in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »