breaking news

De terugkeer van The Ultimate Fighter?

August 10th, 2019 | by Redactie
De terugkeer van The Ultimate Fighter?
UFC
0

In 2005 bracht de UFC ons het eerste seizoen van The Ultimate Fighter. De wekelijkse show waarin 8 Light Heavyweights en 8 Middleweights tegen elkaar vochten, werd afgesloten met een finale die live werd uitgezonden op TV. In de Middleweight finale vochten Diego Sanchez en Kenny Florian tegen elkaar, terwijl bij de Light Heavyweights Stephan Bonnar en Forrest Griffin tegenover elkaar in de kooi stonden. Het laatstgenoemde gevecht bleek een dusdanige indruk op het publiek achtergelaten te hebben dat het gevecht door velen wordt beschouwd als dé doorbraak van de UFC bij het grote publiek.

Vanaf die tijd zijn er elk jaar 2 seizoenen van de show uitgezonden, en zijn er sinds 2012 internationale versies. Het programma heeft zijn staat van dienst bewezen door het creeëren van vechters zoals Rashad Evans, Michael Bisping, Matt Serra, Nate Diaz, Tony Ferguson, TJ Dillashaw, Kelvin Gastelum, Rose Namajunas, Kamaru Usman en nog veel meer toppers, die nu actief zijn in de UFC.

Er is de laatste jaren echter veel kritiek op het programma, kritiek die zowel afkomstig is van de kijkers als van de MMA wereld zelf. Zo lijkt men tijdens de voorselectie meer geïntresseerd te zijn in persoonlijkheden dan in MMA vaardigheden en valt het aantal toppers dat uit het programma voortgekomen is de laatste pakweg 6-7 jaar (op een enkeling na) ontzettend tegen.

Toen het contract tussen de organisatie en FOX eind 2018 afliep, bleek dat ook het einde voor de show op deze zender te zijn. En sindsdien moeten we concluderen dat dit (voorlopig) het laatste seizoen van The Ultimate Fighter is geweest. Dana White blijft echter standvastig en zal er alles aan doen, om het programma weer in al zijn glorie te herstellen. Hij wil dolgraag zakendoen met de zender FX, waar The Ultimate Fighter al eerder enkele jaren op te zien was en de kijkcijfers hoog waren. ESPN, de nieuwe thuishaven van de UFC heeft zich nog niet via officiele kanalen uitgelaten over de show. FX is overigens recent gekocht door Disney, dat op haar beurt ook eigenaar is van ESPN.

In februari van dit jaar liet John Landgraf, CEO bij FX, al weten meer zendtijd uit te willen trekken voor ‘unscripted programming’ en dit beschrijft The Ultimate Fighter ten voete uit!

Een nieuw seizoen zou volgens White plaatsvinden in hetzelfde gebouw waar ook de huidige Contender Series opgenomen wordt. Hier kan men profiteren van een volledige productiestudio die men in het gebouw neergezet heeft. Een miljoenen complex waar het aan niets ontbreekt.

Hoe lang we nog op een nieuw seizoen moeten wachten is dus nog niet duidelijk, maar dat we een terugkeer van het programma mogen verwachten lijkt duidelijk!

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »