breaking news

De spagaat van GLORY: Hoe iedereen tevreden te houden

May 30th, 2019 | by Redactie
De spagaat van GLORY: Hoe iedereen tevreden te houden
GLORY
0

GLORY kickboxing zit in een spagaat als het gaat om de zwaargewichten binnen de promotie. De divisie zit op slot na een eis van kampioen Rico Verhoeven; hij wil alleen tegen Badr Hari vechten. Met deze eis brengt hij ook Jamal Ben Saddik in een spagaat. Hij won tenslotte het acht-mans toernooi in december vorig jaar en kreeg daar de belofte dat hij voor de titel mag vechten. Een reconstructie over hoe deze situatie tot stand is gekomen. 

Powered by Aiki Budo.

GLORY Collision
Het is 10 december 2016. In een uitverkocht König Pilsener Arena in Oberhausen staat het main event tussen kampioen Rico Verhoeven en de comeback van Badr Hari op het punt van beginnen. Badr Hari komt binnen via het publiek zoals hij dat vaker deed bij grote partijen. Vervolgens komt Rico binnen en dan wordt duidelijk dat het publiek op de hand van Badr is. De partij begint en Badr begint voortvarend. Rico heeft moeite met de snelle jabs van de Marokkaan. In de tweede ronde lijkt Rico beter in zijn ritme te komen. Hij trapt een paar keer hard tegen de arm van Badr en deze moet vervolgens geblesseerd opgeven. Een anti-climax voor het publiek. In de ring tonen beide vechters hun respect en beloven ze dat er een rematch gaat komen. Het publiek reageert enthousiast en het lijkt een kwestie van tijd voordat de twee elkaar weer in de ring zullen ontmoeten.

De opkomst van Jamal
Jamal Ben Saddik zit op het moment dat GLORY Collision gevochten wordt in een win-streak van 3 partijen en heeft zich in de top 5 van de divisie genesteld. Tijdens het evenement in Oberhausen staat Ben Saddik tegenover Ismael Londt. Ben Saddik wint via een decision en heeft hiermee een contender toernooi winnaar verslagen. Tijdens GLORY 39 in Brussel vecht Ben Saddik tegen Guto Inocente. Op dat moment is ook Rico Verhoeven aanwezig in de zaal. Na de overwinning van Ben Saddik roept hij Rico de ring in om hem officieel uit te dagen voor een gevecht. Rico gaat hier op in en doet een intense stare down in de ring. Het lijkt een kwestie van tijd voor de partij wordt aangekondigd. Dit gebeurt dan ook tijdens GLORY 45 in Amsterdam. Zowel Jamal als Rico zijn aanwezig om de pers te woord te staan. Ook Badr komt een kijkje nemen en heeft een gesprek met Rico. Wij vroegen Rico tijdens het persmoment waar zijn gesprek over ging met Badr. Rico ging er echter niet op in en verwees naar Badr.

Het interview met Rico Verhoeven nadat bekend werd gemaakt dat hij tegen Ben Saddik zal vechten:

GLORY Redemption
9 december 2017 is de Ahoy in Rotterdam het decor voor GLORY 49: Redemption. Voorafgaand aan de partij is uit alles gebleken dat Rico en Jamal geen vrienden zijn. Tijdens een persconferentie liep het zelfs bijna op een vechtpartij. Beide kemphanen konden net op tijd uit elkaar gehaald worden. Rico Verhoeven gaf tijdens die persconferentie aan dat hij Jamal door diepe wateren wilde trekken en het in de vijfde ronde af wilde maken. Jamal gaf aan dat de partij de vijfde ronde niet zal halen.
In de eerste ronde van het gevecht werd duidelijk dat de kracht van Jamal niet te onderschatten is. Voor het eerst dat Rico Verhoeven kampioen is stond hij te wankelen na een harde stoot van Jamal. Het leek een kwestie van tijd te worden dat Rico neer ging. Hij bleef echter staan op karakter en Jamal leek in die eerste ronde al heel wat kruit te hebben verschoten. Uiteindelijk ging de partij naarmate deze vorderde zich in het voordeel van Rico keren. De vijfde ronde brak aan en Rico kwam door met een verwoestende headkick. Deze bracht Jamal aan het wankelen en Rico kon het afmaken met een serie aan stoten. Na de partij pakte Rico de microfoon en daagde hij Badr Hari opnieuw uit.

Badr Hari keert terug 
Op de avond van Rico tegen Jamal maakte GLORY de terugkeer van Badr Hari bekend. Het duurde niet lang voordat Hesdy Gerges zich aanbood als tegenstander voor Badr. Beide heren vochten in 2010 tegen elkaar voor It’s Showtime waar Gerges won na een diskwalificatie van Badr. Dit gevecht had dus een verhaal en GLORY ging er in mee. 3 maart ging GLORY opnieuw naar de Ahoy in Rotterdam voor GLORY 51. De zaal was weer helemaal uitverkocht en er hing een perfecte sfeer voor een mooi avondje kickboksen.
De partij begon afwachtend en Gerges wist een paar keer goed door te komen. Badr stond op een gegeven moment te wankelen en veranderde duidelijk van gameplan. Waar Hari normaal gesproken bekend staat om zijn explosiviteit harkte hij nu gedecideerd de punten binnen en wist de partij te winnen op een beslissing. Deze werd later omgezet naar een no-contest na dopinggebruik van Badr Hari.

Rico Verhoeven na zijn overwinning op Jamal Ben Saddik

Rico vecht zijn contract uit
Rico Verhoeven neemt het na zijn overwinning op Jamal Ben Saddik nog op tegen Mladen Brestovac en Guto Inocente. Beide partijen zijn niet heel spectaculair en Rico weet ze vrij eenvoudig te winnen. Nadat Rico tegen Inocente vocht gaf hij aan voor alle uitdagingen open te staan. Echter heeft hij dan wel meer paarden om op te wedden gezien dit gevecht het laatste op zijn contract was. Rico besluit om eerst eens te gaan kijken wat GLORY met hem van plan is. Hij is aanwezig tijdens de loting voor het 8-mans zwaargewicht toernooi. De winnaar van dit toernooi zal de volgende uitdager voor Rico moeten gaan worden.

Jamal herpakt zich en wint toernooi
Jamal Ben Saddik heeft even moeite zich te herpakken na zijn verliespartij tegen Rico Verhoeven. Hij neemt het vrij snel op tegen Jahfarr Wilnis en lijkt deze partij onderschat te hebben. Wilnis kwam door met harde mokerslagen en wist Ben Saddik op een 8 tellen te trakteren. Jamal vecht de partij uit op karakter maar weet dat de jurytafel volledig op de hand van Jahfarr is. Daarna vecht Jamal in september in de Johan Cruijff Arena tegen D’Angelo Marshall. Jamal verzekerd dat hij weer gebrand is en zijn fans wil terugwinnen. Dit lukt uitstekend met een TKO in de eerste ronde.
Dan komt het 8-mans zwaargewicht toernooi dat in december 2018 gehouden wordt. Jamal neemt het in de eerste ronde op tegen Junior Tafa. Deze Australiër nam het moedige besluit om het tegen Jamal op te nemen. Jamal bleek veel te sterk voor Tafa en won via een TKO in de eerst ronde. In de tweede ronde nam Jamal het op tegen Guto Inocente. Deze partij liep uit op een beslissing in het voordeel van Jamal. Echter brak hij zijn hand en moest hij de finale vechten met 1 goed functionerende hand. Tegenover Jamal stond de sterke Benjamin Adegvuyi. Deze vechter uit “kamp Rico” kwam echter te kort tegen Ben Saddik. Met snoeiharde linkerstoten wist Jamal zijn tegenstander in de eerste ronde KO te slaan. Ben Saddik won de contenderstitel en daarmee het recht op een titelgevecht.

Jamal Ben Saddik over de situatie die is ontstaan:

Rico wil alleen Badr
Doordat Badr Hari na zijn partij tegen Hesdy Gerges positief werd bevonden hing hem een schorsing boven het hoofd. Het duurde echter even voordat de doping autoriteit en GLORY naar buiten kwam hoe lang de schorsing voor Hari zou zijn. In de tussentijd liet Rico weten dat ze een statement van GLORY verwachten dat ze zich distantiëren van ieder doping gebruik. Tegelijkertijd eiste hij een gevecht met Badr. Als dit gevecht er niet komt heeft Rico bij GLORY bekend gemaakt dat hij zijn contract niet verlengd. Ondertussen blijft Jamal GLORY pushen om zijn titelgevecht en dreigt ook hij de promotie te verlaten als hij deze niet krijgt. Volgens Mike Passenier maakt het Badr niet zo veel uit tegen wie hij vecht. Echter is het bekend dat hij het ook graag tegen Rico op zal nemen. Er lijkt een patstelling te zijn ontstaan waar GLORY voor een moeilijke opgave is komen te staan.

Mike Passenier over Badr Hari: 

Eventuele oplossing
Een ideale oplossing is niet voorhanden. Er zullen mensen teleurgesteld gaan worden. Een eventuele oplossing zal als volgt kunnen zijn: Rico krijgt zijn gewenste gevecht tegen Badr Hari in december. Jamal krijgt een kans op revenche tegen Jahfarr Wilnis ergens in september. Voor dat gevecht zal GLORY zijn portemonnee moeten trekken en een extra vergoeding aan Jamal geven. Ook zal zwart op wit moeten worden gezet dat wanneer Jamal wint hij hoe dan ook zijn titelgevecht krijgt. Dit zou dan volgend jaar mei ongeveer moeten zijn. Dit moet ook de eis aan Rico worden als hij zijn gevecht tegen Badr heeft gekregen. Vechten tegen de winnaar van Jamal Ben Saddik tegen Jahfarr Wilnis. Dit lijkt de beste oplossing voor nu. Of GLORY er ook zo over denkt zullen we snel ontdekken.

Wordt vervolgd….

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Tweet 20

Comments are closed.