breaking news

De soap rondom het Main Event van UFC 205

September 22nd, 2016 | by Stefan Van Erp
De soap rondom het Main Event van UFC 205
UFC
1

Het Main Event van UFC 205 begint inmiddels op een soapserie te lijken. Het eerste evenement in Madison Square Garden is een hele belangrijke voor de UFC. Spektakel alom werd er verwacht en de voorpret zal er niet om liegen. Of dit een goede of slechte zaak is zal moeten blijken als de volledige kaart officieel gepresenteerd word.

De UFC houdt haar lippen op elkaar wat betreft officiële mededelingen en refereert naar 27 september. Dan zal de volledige kaart gepresenteerd gaan worden. Ondertussen is het speculeren vol op gang en helpen de betrokken atleten hier ook een handje in mee. Een kleine reconstructie tot nu toe en vergeef ons dat het wellicht een beetje onduidelijk is.

Tijdens het Main event van UFC 202 wint Conor McGregor na een oorlog van 5 ronden met Nate Diaz. Vrij kort na het gevecht zegt hij dat Aldo maar even moet wachten op het gevecht om de Featherweight titel omdat hij andere plannen heeft. Dana White countert redelijk snel hierna met de mededeling dat als Conor in zijn volgende gevecht zijn titel niet verdedigt hij deze kwijt raakt. Een week later komt Dana hier toch weer op terug en zegt dat Conor of zijn titel moet verdedigen of een titelgevecht met Eddie Alvarez aan moet gaan. Op dat moment denkt iedereen dat Conor voor het tweede gaat en lijkt het een kwestie van tijd.

Het blijft een paar weken stil en langzaamaan druppelen de geruchten over gevechten tijdens UFC 205 binnen. Ineens gaat er het gerucht dat niet McGregor tegen Alvarez zal vechten maar Khabib Nurmagomedov. Volgens geruchten zou Conor geblesseerd zijn en niet kunnen vechten. Eddie Alvarez, die uiteraard wel te porren is voor een gevecht met Conor dat in de regel veel meer geld opbrengt dan andere partijen probeert wat olie op het vuur te gooien door Conor op Twitter uit te dagen
schermafbeelding-2016-09-22-om-11-37-05

Na dit statement waarin Alvarez duidelijk maakt waar zijn gedachten voor een volgend gevecht zijn laat een reactie van Khabib niet lang op zich wachten.

schermafbeelding-2016-09-22-om-11-39-09

Vervolgens komt er uit verrassende hoek een antwoord. Namelijk van Dana White. Een fan die het allemaal niet meer begreep besloot om een tweet naar de president van de UFC te sturen voor uitleg. Verrassenderwijs antwoordde hij hierop het volgende:

schermafbeelding-2016-09-22-om-11-45-40

Uiteraard kon een antwoord van Conor McGregor niet uitblijven en hij was dan ook kort en bondig:

schermafbeelding-2016-09-22-om-11-41-09

Khabib gooide er vervolgens nog een tweet uit dat hij zat te wachten tot Eddie eindelijk zijn contract ging tekenen. De deadline leek verstreken voor UFC 205 en nu zou het gevecht verplaatst worden naar UFC 206

schermafbeelding-2016-09-22-om-11-46-15

Al met al lijkt een Main Event tussen Eddie Alvarez en Khabib Nurmagomedov er voor UFC 205 niet meer in te zitten. De geruchten dat Conor McGregor geblesseerd zou zijn spreekt hij zelf tegen. Echter als Alvarez zijn contract voor UFC 206 tekent zal het hoogst onwaarschijnlijk zijn dat hij op UFC 205 tegen Conor vecht. Een optie die veel mensen niet als logisch aanschouwen is dat Conor zijn Featherweight titel tegen Jose Aldo verdedigt tijdens het Main Event van UFC 205. Hoewel Conor zelf al aangaf dat Aldo moest wachten opende hij toch de speculaties met een foto die hij plaatste op Twitter.

conor
De foto is genomen vlak voor zijn gevecht om de interim Featherweight titel tegen Chad Mendes.

Al met al kan het nog steeds veel kanten op en is er nog niks officieel. 27 september zal de UFC met haar antwoord komen en tot die tijd gaan de speculaties uiteraard gewoon door.

One Comment

  1. Pingback: Khabib Nurmagomedov als chantagemiddel gebruikt voor UFC 205  MMA DNA

Leave a Reply

Translate »