breaking news

De slechtste titelgevechten in de historie van de UFC

March 5th, 2017 | by Redactie

Afgelopen nacht mochten Tyron Woodley en Stephen Thompson vechten voor de UFC Welterweight titel. Het eerste gevecht tussen beide heren werd beloond met een Fight of the Night bonus tijdens UFC 205 in New York. De verwachtingen waren dan ook hoog bij de rematch. Helaas konden zij deze verwachtingen niet waarmaken en liep het gevecht uit op een anti-climax. Voor MMA DNA een reden om 5 UFC titelgevechten op een rijtje te zetten die niet bepaald aan de verwachtingen voldeden.

UFC 46 Vitor Belfort vs Randy Couture II
Op 31 januari 2004 stond de rematch om de Light Heavyweight titel tussen Vitor Belfort en Randy Couture op het programma. Het eerste gevecht werd tijdens UFC 15 uitgevochten in de Heavyweight divisie en werd gewonnen door Couture na een ruim 8 minuten durende oorlog in de eerste ronde. Couture is op dat moment de huidige Light Heavyweight kampioen en ging voor de eerste keer zijn titel verdedigen. Na 20 seconden probeert Vitor een stoot te plaatsen op het hoofd van Couture. In plaats dat zijn vuist het hoofd van Couture raakt is het een vinger die langs het oog van Couture schampt. Vitor houdt vervolgens de met zijn ogen knijpende Couture tegen de kooi aan. Scheidrechter John McCarthy ziet dat er iets niet in orde is en laat een dokter het oog van Couture bekijken. De dokter ziet het gehavende oog en kan niet anders dan het gevecht laten eindigen. Hierdoor verliest Couture de partij via een TKO en raakt hij zijn titel kwijt.

UFC 97 Anderson Silva vs Thales Leites
Op 18 april 2009 staan Anderson Silva en Thales Leites tegenover elkaar voor de Middleweight titel. Silva was inmiddels een aantal jaar in bezit van de titel en had deze al viermaal succesvol verdedigd. Leites was bezig aan een winning streak van vijf partijen en mocht opgaan voor de titel. Leites, die evenals Silva in bezit is van de zwarte band BJJ, won 3 van zijn voorgaande partijen via een Submission en was vastberaden om het gevecht met Silva vooral op de grond te willen vechten. Silva was echter niet van plan hieraan mee te werken en wilde het vooral staand houden. Wat volgde was een merkwaardige partij waarbij Leites de eerste 2 rondes naar zich toe wist te trekken maar in de daaropvolgende 3 rondes praktisch niets meer deed dan de grond opzoeken. Het enige dat Silva hoefde te doen was scoren via een jab en de Takedown ontwijken. Dit gebeurde en Silva won de partij via een Unanimous Decision.

UFC 129 Georges St. Pierre vs. Jake Shields
UFC 129 wordt gehouden op 30 april 2011 in Toronto, Canada. Op weg naar het Main Event worden er een aantal historische gevechten gehouden. Zo verslaat Jose Aldo Mark Hominick met een indrukwekkende performance. Lyoto Machida schopt letterlijk de tanden uit de mond van Randy Couture en Rory MacDonald verslaat Nate Diaz in een drie ronde durende oorlog. Het publiek was in extase en keek daarnaast enorm uit naar het Main Event van de avond dat verzorgd moest gaan worden door Georges St-Pierre en Jake Shields. Voor Shields was het zijn tweede gevecht in de UFC en zat in een winning streak van maar liefst 15 partijen. St-Pierre was de absolute ster van de UFC en ging voor de zesde maal proberen zijn titel te verdedigen. Mensen waren het erover eens dat Shields het St-Pierre wel eens heel lastig zou kunnen gaan maken. Niets leek minder waar. De eerste 3 ronden werden totaal gedomineerd door St-Pierre. Waar verwacht werd dat zwarte band BJJ Shields het gevecht naar de grond zou brengen deed hij niet eens de moeite een takedown in te zetten. St-Pierre liet zien dat hij een klasse apart is met zijn stotenwerk. Tussen de derde en vierde ronde klaagde St-Pierre tegen zijn coach dat hij niet kon zien met 1 oog. Coach Greg Jackson zei tegen hem: “You’ve got one eye, you’re fine.” Ondanks het feit dat St-Pierre met 1 oog niks kon zien won hij het gevecht alsnog eenvoudig via een Unanimous Decision.

UFC 191 Demetrious Johnson vs John Dodson II
Tijdens UFC 191 stond de rematch tussen Demetrious Johnson en Joh Dodson op het programma voor de Flyweight titel. Het eerste gevecht tussen beide heren eindigde in een Unanimous Decision voor Johnson. Echter was men er van overtuigd dat Dodson enorm gegroeid was in zijn vaardigheden en het Johnson nu erg moeilijk zal gaan maken. Dodson staat bekend als een Flyweight met KO kracht en heeft dit in zijn voorgaande partijen ook laten zien. Zo versloeg hij Darrell Montague en John Moraga via KO en TKO. Johnson was de ongeslagen en enige kampioen van de divisie. Voor de partij tegen Dodson had hij zijn titel al 6 keer verdedigd en ook deze keer had Johnson een perfect plan om Dodson te neutraliseren. Johnson overklaste Dodson door hem 5 ronden lang op de grond te houden en zijn met zijn worstelvaardigheden Dodson geen schijn van kans te geven. Johnson won in een zeer eenzijdig gevecht via een Unanimous Decision.

UFC 209 Tyron Woodley vs Stephen Thompson II
Tyron Woodley ging voor de tweede keer zijn titel verdedigen tegen Stephen Thompson. Het eerste gevecht tijdens UFC 205, dat uitliep op een Majoity Draw, werd verkozen tot Fight of the Night in de verwachtingen waren hoog. Beide vechters hebben een camp achter de rug om tegen elkaar te vechten, vochten tegen elkaar en kregen daarna weer een camp om de rematch te vechten. Alle ingrediënten waren aanwezig om een spektakelstuk voorgeschoteld te krijgen. Helaas liep het anders en werd het hele gevecht een schaakspel waarin nauwelijks iets gebeurde. Al vanaf de tweede ronde begon het publiek zich te roeren en floten beide vechters uit. In 5 volle ronden werden er in totaal door beide heren slechts 107 significant strikes uitgedeeld en was er 1 takedown. In 1 van de saaiste titelgevechten aller tijden won Woodley via een Majority Decision.

Tweet 20

Comments are closed.