breaking news

De Iron Lady krijgt groen licht!

October 12th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De oud UFC Featherweight kampioen Germaine de Randamie moest haar rentree uitstellen door een handblessure. De Utrechtse sportvrouw zou het op 2 september opnemen tegen de Amerikaanse Marion Reneau tijdens UFC Fight Night 115 in Rotterdam, Nederland. Ze maakte dit nieuws bekend via social media: “De pezen in mijn hand zijn zo beschadigd dat zelfs het maken van een vuist al pijn doet. Ik heb echt geprobeerd met die pijn te trainen, maar dat gaat niet als ik mijn vingers niet kan buigen.”

Op 5 september 2017 is Germaine succesvol geopereerd aan haar hand. Nu deze herstelperiode achter de rug is, heeft ze vandaag groen licht gekregen van de dokter.

https://www.instagram.com/p/BaJ8GY-DSL8TAsQceq-w8EH62MTXRps8xvtY_w0/?igref=ogexp

Germaine de Randamie (MMA 7-3/UFC 4-1) maakte voor haar MMA carriere furore in het kickboksen. In deze discipline is zij meervoudig wereldkampioen en heeft een ongeslagen record van 37 winstpartijen tegenover 0 verliespartijen. In 2008 debuteerde de Randamie in het MMA. Zoals veel MMA vechters met een kickboks verleden was het ook voor de Randamie even wennen in deze sport. Ze verloor haar debuut dan ook via een Submission (armbar) in de eerste ronde. In 2013 debuteerde de Randamie voor de UFC nadat deze Strikeforce had overgenomen. In de UFC heeft zij laten zien dat ze met de beste mee kan. Van de 5 partijen voor deze promotie verloor ze er slechts 1 en dit was tegen de huidige Bantamweight kampioene Amanda Nunes. Vorig jaar vocht de Randamie ook in Rotterdam en was haar entree een van de hoogtepunten van de avond. Na een strafexpeditie uitgedeeld te hebben aan Anna Elmose mocht de Randamie vechten voor de Featherweight titel tegen Holly Holm. De Randamie won via een Unanimous Decision en mocht zich zo de eerste Women’s Featherweight kampioene noemen. De Randamie werd echter gestript van haar belt nadat zij aangaf niet tegen Cris Cyborg te willen vechten en terug te willen keren naar Bantamweight. Helaas moest de Randamie haar gevecht tegen Marion Reneau annuleren met een blessure. Ze heeft momenteel geen gevecht in haar agenda geschreven.

Germaine lijkt zeer gemotiveerd en is klaar voor de strijd! Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »