breaking news

De aller eerste UFC interim titel

July 27th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
De aller eerste UFC interim titel
UFC
0

Er worden regelmatig grappen gemaakt over de vele interim wereldtitels die de Ultimate Fighting Championship introduceert. Zo kennen we recent interim kampioen als Tony Ferguson, Colby Covington, Renan Barão en Fabrício Werdum die allen door omstandigheden niet konden vechten voor het echte goud. Wij blikken terug op de aller eerste interim titel die werd uitgegeven op 6 juni 2003 tijdens UFC 42.

Powered by Aiki Budo.

Het was aan de Thomas and Mack Center van Las Vegas, Nevada om de Octagon te ontvangen voor UFC 43: Meltdown. 9800 bezoekers waren aanwezig om atleten als Frank Mir, David Abbott, Vitor Belfort en Pedro Rizzo in actie te zien. De avond is afgesloten door de twee MMA legendes Randy Couture en Chuck Liddell die streden voor de aller eerste UFC interim titel.

Oorspronkelijk had de UFC Light Heavyweight kampioen, Tito Ortiz op het evenement moeten staan om zijn titel te verdedigen. Helaas kon dit door verschillende redenen niet doorgaan. Zo werd er gesproken over een blessure, een klus bij een filmmaatschappij, te weinig vechtersloon, of simpelweg het ontwijken van Chuck Liddell. In plaats van uitstel, koos de promotie ervoor om een interim titel te introduceren.

Terwijl Liddell de overweldigende favoriet was, was dit zijn eerste test tegen een grote en sterke worstelaar. Het gevecht liet dan ook het complete spel zien. Het publiek werd getrakteerde op staande stotenwisselingen, maar ook technieken vanuit de clinch en verschillende takedowns. Uiteindelijke wist Couture een goede counterpunch te plaatsen en volgde direct met een takedown. De stoten vanuit de mount positie haalde scheidsrechter McCarthy over om het gevecht te stoppen.

Couture won de partij via een technische knock-out in de derde ronde (2:39) en won hiermee de aller eerste interim titel.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »