breaking news

Davis vs. Carmouche & Giles vs. Braga Neto toegevoegd aan UFC Fresno

September 28th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist naar buiten gebracht dat twee voormalig titeluitdaagsters in de Women’s Bantamweight divisie de switch maken naar een gewichtsklasse lager, namelijk de Women’s Flyweight divisie. Liz Carmouche (de allereerste vrouw die ooit de Octagon betrad) neemt het op tegen Alexis Davis. De UFC maakte eveneens bekend dat de ongeslagen Trevin Giles het zal opnemen tegen Antonio Braga Neto in de Middleweight divisie. Beide gevechten vinden plaats op 9 December 2017 in het Save Mart Center te Fresno, Californië tijdens UFC Fight Night 123.

Lees hieronder meer over de vechters.

Alexis Davis vs. Liz Carmouche

Alexis Davis (MMA 18-7/UFC 5-2) vocht in Strikeforce en Invicta FC voordat ze in 2013 een contract bij de UFC tekende. In Strikeforce wist Davis de inmiddels Kampioene Amanda Nunes te verslaan via TKO in de tweede ronde. Ook in de UFC ging het goed met Davis. Zo won ze haar eerste drie gevechten voor de organisatie tegen Rosi Sexton, Liz Carmouche en Jessica Eye. Dit leverde Davis een titelgevecht op tegen destijds Kampioene Ronda Rousey. Rousey slamde Davis op de grond en finishte haar binnen 16 seconden via TKO. Davis kwam echter sterk terug door Sarah Kaufman (haar landgenote die haar twee keer eerder versloeg) te verslaan via Armbar Submission in de tweede ronde. Davis liet vervolgens weten om een pauze in te lassen in verband met haar zwangerschap. In December 2016 keerde Davis dan eindelijk weer terug in de Octagon. Sara McMann was echter via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te sterk voor ”Ally-Gator”. Davis keerde vervolgens terug in April dit jaar tegen de Belgische Cindy Dandois. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Davis uiteindelijk via Split Decision. Nu staat een rematch tegen Liz Carmouche voor de deur, echter ditmaal niet in de Bantamweight divisie maar in de Flyweight divisie.

Liz Carmouche (MMA 11-5/UFC 3-3) zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan als de eerste MMA vechtster die ooit de Octagon betrad om te vechten. Carmouche maakte haar UFC debuut in 2013 voor de nieuw Women’s Bantamweight Titel. Haar opponente was Ronda Rousey. Carmouche (zwaar underdog) leek Rousey in het begin bijna te finishen via een Neck Crank. Dit ging niet door waardoor Rousey uiteindelijk het gevecht via Armbar Submission in de tweede ronde won. Vijf maanden later keerde Carmouche terug in de Octagon. Ditmaal pakte ze wel haar eerste UFC overwinning. Jessica Andrade was het slachtoffer via TKO in de tweede ronde. Vervolgens zou Carmouche in een soort van sportieve dip terecht komen en verloor ze van zowel Miesha Tate als van Alexis Davis via Unanimous Decision. In April 2015 wist ze eindelijk haar tweede overwinning te pakken. Dit gebeurde via Unanimous Decision tegen Lauren Murphy. En in November 2016 schreef Carmouche opnieuw geschiedenis door als eerste vrouw ooit een MMA partij in New York te winnen. Ze deed dit tegen Katlyn Chookagian via Split Decision. Carmouche zou vervolgens vechten tegen Sara McMann, maar raakte geblesseerd en moest afzeggen. Nu mag ze gaan proberen een gewichtsklasse lager haar verlies tegen Alexis Davis van een paar jaar geleden te revancheren. In 2010 wist Carmouche overigens de Kirgizische (op dit moment) topcontender Valentina Shevchenko te verslaan via TKO. Dit gevecht vond niet in de UFC plaats.

Trevin Giles vs. Antonio Braga Neto

Trevin Giles (MMA 10-0/UFC 1-0) is een groot talent uit Houston, Texas. De ongeslagen Giles maakte in 2014 op een Legacy FC card zijn MMA debuut. Giles wist van zijn negen partijen voordat hij de UFC binnenkwam er liefst acht te finishen. Alleen zijn voorlaatste partij tijdens het Main Event van LFA 3 tegen Ryan Spann werd gewonnen via Split Decision. Giles debuteerde in Juli op short notice in de Light-Heavyweight divisie tegen James Bochnovic. Giles liet er geen gras over groeien en liet meteen zien dat hij in de UFC thuishoorde. Giles domineerde het gevecht en won uiteindelijk in de tweede ronde via KO. Giles staat bekend om zijn zeer sterke allround game, iets wat hij vaker liet zien in zowel de RFA als Legacy FC promotie. Nadat beide promoties samen gingen zette hij deze lijn door in de LFA en nu dus ook in de UFC. Giles zal nu weer in zijn normale gewichtsklasse vechten, namelijk de Middleweight divisie.

Antonio Braga Neto (MMA 9-2-0-1/UFC 1-1-0-0) is een man met een verhaal. De Braziliaan vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens zijn debuut voor de organisatie stuitte de Braziliaan op Anthony Smith. De BJJ specialist had geen moeite met Smith en finishte het gevecht via Kneebar Submission vroeg in de eerste ronde. Ongeveer een jaar later vocht Braga Neto zijn tweede gevecht voor de UFC. Ditmaal was de Amerikaan Clint Hester de tegenstander. In een zeer gelijkwaardige partij won Hester uiteindelijk via Split Decision. Braga Neto kwam vervolgens in een diep dal terecht. Braga Neto had geldproblemen en raakte meermalig geblesseerd. Mede hierdoor werd een gepland gevecht tegen Zak Cummings geannuleerd. Braga Neto verdiende zijn geld vervolgens met Pokeren. Inmiddels is Braga Neto naar eigen zeggen weer ”in good spirits” en heeft hij de problemen achter zich gelaten. De Braziliaan zal in Fresno na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer maken in de Octagon.

Comments are closed.

Translate »