breaking news

David Zawada treft Mounir Lazzez op 17 oktober tijdens UFC evenement op Yas Island

September 9th, 2020 | by Marcel Dorff
David Zawada treft Mounir Lazzez op 17 oktober tijdens UFC evenement op Yas Island
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight partij toegevoegd aan het 17 oktober evenement dat plaats zal vinden op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. De Pool David Zawada maakt zijn opwachting tegen Mounir Lazzez die tijdens zijn debuut afgelopen juli nog wist te imponeren. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Junkie en is inmiddels door beide partijen bevestigd.

David Zawada (MMA 17-5/UFC 1-2) is een Duitse MMA vechter afkomstig uit Düsseldorf. Zawada begon zijn Pro-MMA carrière in 2010 bij regionale Duitse organisaties. Na zeven achtereenvolgende overwinningen waaronder een overwinning tegen Kerim Engizek mocht Zawada vechten voor de Respect FC titel tegen de Nederlander Djamil Chan. Chan was te sterk voor Zawada via KO in de eerste ronde en bracht de Duitser zodoende zijn eerste verlies van zijn Pro-MMA carrière toe. Na vervolgens de rug te hebben gerecht en twee overwinningen te hebben bijgeschreven waaronder een overwinning bij het hoog aangeschreven Duitse GMC werd Zawada een contract aangeboden bij de Poolse KSW organisatie. Daar mocht hij meteen voor de titel vechten tegen Borys Mankowski. Wederom lukte het Zawada niet om een titel te pakken aangezien ditmaal in de eerste ronde via Submission werd verloren. Vervolgens wist Zawada twee van zijn daarop volgende drie gevechten winnen af te sluiten en kreeg hij in 2016 een nieuwe kans van de Respect FC organisatie om de titel te pakken. Zawada greep die kans ditmaal wel en versloeg Stefan Larisch via TKO in de eerste ronde. Het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” was ook ditmaal van toepassing. Hierop volgden vier overwinningen waaronder een overwinningen tegen UFC veteraan Andreas Stahl en de zeer hoog aangeschreven Poolse vechters Michal Michalski en Maciej Jewtuszko. Met een winstreak van vijf gevechten tekende Zawada een contract bij de UFC. Zawada nam het tijdens zijn UFC debuut in Juli 2018 op tegen Danny Roberts. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Roberts die via Split Decision won. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Zawada pakte vervolgens in November 2018 wederom een short notice gevecht aan. Tijdens UFC Beijing nam hij het op tegen publiekslieveling Li Jingliang. In een zeer attractieve partij verloor Zawada echter wel via KO in de derde ronde. Zawada wist uiteindelijk als grote underdog zijn derde partij voor de UFC wél te winnen. Tijdens UFC Moskou in November 2019 versloeg hij de Dagestani Abubakar Nurmagomedov via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Het leverde Zawada de Performance of the Night bonus op. Zawada werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Anthony Rocco Martin. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Mounir Lazzez (MMA 10-1/UFC 1-0) is een Tunesische MMA vechter die al jaren traint en woont in Dubai. Lazzez maakte zijn MMA debuut in 2012 en staat bekend als een van de meest spectaculaire vechters uit het Midden-Oosten. Met vier KO overwinningen (waarvan twee headkicks) mocht Lazzez in 2015 voor de vacante Desert Force titel vechten tegen Mounir Ghorabi. Lazzez won de partij in de tweede ronde via KO. Na vervolgens ook het Main Event van de Phoenix FC organisatie gewonnen te hebben tekende Lazzez bij Brave CF. Lazzez won zijn debuut door Dmitrijs Homjakovs in de tweede ronde via KO te stoppen. Dit leverde Lazzez een titelgevecht op tegen Eldar Eldarov. Eldarov was te sterk en versloeg Lazzez via Unanimous Decision. Lazzez wist vervolgens bij andere organisaties nog twee (T)KO overwinningen te pakken en tekende vervolgens bij de UFC. In Juli 2020 maakte hij zijn debuut voor de UFC tegen KO artiest Abdul Razak Alhassan. Lazzez vocht een zeer sterke partij en pakte via Unanimous Decision de overwinning. Beide vechters kregen eveneens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »