breaking news

David Rickels vervangt Derek Anderson tegen Adam Piccolotti tijdens Bellator 189

November 22nd, 2017 | by Marcel Dorff
David Rickels vervangt Derek Anderson tegen Adam Piccolotti tijdens Bellator 189
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft bekend gemaakt dat Derek Anderson niet langer gepland staat om het op 1 December 2017 op te nemen tegen Adam Piccolotti. Anderson is geblesseerd geraakt, en zal worden vervangen door MMA veteraan David Rickels. Beide mannen ontmoeten elkaar op een Catchweight van 160lbs op de Main Card. Het gevecht zal plaatsvinden in het WinStar World Casino te Thackerville, Oklahoma.

David Rickels (MMA 18-4-0-2/Bellator 12-4-0-2) is een MMA veteraan die al sinds 2011 voor Bellator MMA vecht. Na drie overwinningen in zijn eerste drie gevechten voor de organisatie deed Rickels in 2012 mee aan het Welterweight toernooi. Rickels kwam tot de halve finale waar hij zijn meerdere moest erkennen in Karl Amoussou via Split Decision. Rickels probeerde het een jaar later opnieuw tijdens het Lightweight toernooi. Ditmaal met meer succes. Lloyd Woodard, Jason Fischer en Saad Awad werden verslagen, waarna Rickels mocht vechten voor de Bellator MMA Lightweight titel tegen Kampioen Michael Chandler. Rickels had geen schijn van kans en verloor binnen een minuut via KO. Rickels probeerde het een jaar later opnieuw via het Lightweight toernooi, maar werd al meteen in de kwartfinales uitgeschakeld via KO door Patricky Pitbull. Sindsdien wisselt Rickels goede prestaties of met mindere. Rickels won van zijn laatste zes gevechten er drie. Wat opvalt is dat tweemaal een partij eindigde in een No Contest. Echter pakte Rickels begin dit jaar tegen Aaron Derrow de overwinning via TKO in de derde ronde. Rickels zou het vervolgens in Oktober 2017 opnemen tegen Brennan Ward, echter raakte Ward geblesseerd en werd Rickels eveneens van de card gehaald.

Adam Piccolotti (MMA 9-1/Bellator 5-1) wordt gezien als een van de grootste talenten van de American Kickboxing Academy en vecht sinds 2015 voor Bellator. De vechter uit Half Moon Bay, Californië is doordat hij vooral op de Preliminary Cards vocht van Bellator bij het grote publiek nog vrij onbekend. In November 2016 maakte hij zijn Main Card debuut voor Bellator tegen Brandon Girtz. Piccolotti won via Unanimous Decision en had vervolgens een winstreak van negen in zijn MMA carrière waarvan vijf gevechten onder de Bellator banner. Piccolotti zou het begin dit jaar opnemen tegen de inmiddels Kampioen Brent Primus. Dit gevecht ging wegens een blessure echter niet door. Piccolotti keerde vervolgens in September dit jaar terug tegen Goiti Yamauchi. Yamauchi bleek echter een maatje te groot en bracht Piccolotti via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière toe. Piccolotti zou het vervolgens opnemen tegen Derek Anderson, maar krijg nu in verband met een blessure van Anderson een andere tegenstander namelijk David Rickels.

Comments are closed.

Translate »