breaking news

Datum hoorzitting positieve stap voor Jon Jones

February 15th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Datum hoorzitting positieve stap voor Jon Jones
UFC
0

Op 23 augustus 2017 is bekend geworden dat Jon Jones tijdens een ‘in-competition’ test positief is getest voor het gebruik van anabolen steroïden. Jones heeft positief getest voor het Turinabol middel. Hierop staat een straf van twee jaar, en eventueel een hogere straf voor personen die vaker positief getest hebben. Jones is per direct geschorst en moest zijn wereldtitel inleveren. Daarnaast is de wedstrijd tegen Daniel Cormier tijdens UFC 214 omgezet naar een onbesliste partij. Echter staat deze zaak al enige tijd open. Zo is de hoorzitting met de California State Athletic Commission (CSAC) verplaatst van dinsdag 12 december 2017 naar 27 februari 2018. En is de organisatie nog druk bezig met verschillende onderzoeken. Om meer duidelijkheid te geven, heeft Jones zich aangesloten op een leugendetector.

Brett Okamoto, bekend van ESPN kwam eerder met de berichten over een negatieve drugtest van 11 oktober 2017. Dit is slechts twee maanden na zijn eerste test op het Turinabol middel waar hij een positief resultaat op ontving. Echter zou dit illegale prestatiebevorderend middel zeker vier tot zes maanden in het lichaam aantoonbaar moeten zijn.

Op 6 en 7 juli (3 weken voor UFC 214), zijn er tijdens twee ‘out-of-competition’ testen geen verkeerde stoffen gevonden in het lichaam van Jones. Dit zorgt voor meer vraagtekens rondom deze zaak. De California State Athletic Commission heeft nog geen datum geprikt voor de hoorzitting. Er zal nog veel onderzocht worden voordat er gesproken kan worden over de toekomst en een eventuele straf of vrijlating.

Jones heeft op 7 december vrijwillig deelgenomen aan een leugendetector in Albuquerque, N.M. Verschillende bronnen van zowel de PGP Polygraph & Interviewing Service als de UFC vertellen dat Jones de waarheid sprak in zijn verklaring omtrent het bewust gebruiken van Turinabol. Jones zal op 27 februari ook nog de kans krijgen zich te verdedigen op een officiële zitting.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! Wij zijn ook te vinden op Youtube! Hier kun je een shirt van Hesdy Gerges winnen!

Comments are closed.

Translate »