breaking news

Darrick Minner pakt short notice partij tegen Grant Dawson tijdens UFC Norfolk

February 21st, 2020 | by Redactie
Darrick Minner pakt short notice partij tegen Grant Dawson tijdens UFC Norfolk
UFC
0

Grant Dawson zat zonder tegenstander nadat Chas Skelly zich noodgedwongen moest terugtrekken in verband met een blessure. De UFC heeft Darrick Minner gecontracteerd. Minner maakt op 29 februari aanstaande op short notice zijn debuut tegen Grant Dawson in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Chartway Arena tijdens UFC Fight Night 169 in Norfolk, Virginia. MyMMANews wist het nieuws als eerste bekend te maken.

Grant Dawson (MMA 14-1/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle twee jaar durende amateur carrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. In het regionale circuit werkte Dawson zich op tot een van de grotere talenten van de Verenigde Staten. Dawson won al zijn zeven MMA gevechten in zijn eerste jaar als prof. Eveneens wist hij ook alle zeven gevechten te finishen. Na vervolgens ook overwinningen gepakt te hebben bij de Victory FC en Titan FC organisaties volgde in 2016 Dawson’s eerste verliespartij tegen Hugh Pulley. Dawson wist zich echter te herpakken en met overwinningen tegen onder meer Mike Plazola werd Dawson uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Dawson vocht sterk en versloeg Adrian Diaz via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was overtuigd en bood Dawson een contract aan bij de UFC. Echter bleek de euforie van korte duur nadat Dawson positief werd getest door USADA. De UFC verbrak het contract van Dawson en hangende het onderzoek mocht Dawson ook nergens anders vechten. Ruim een jaar later (inmiddels 2018) liet USADA weten Dawson niet te vervolgen. Immers bleek dat Dawson het verboden middel had binnengekregen alvorens hij in de zogeheten “USADA-Poll” zat. Hierdoor liet USADA de zaak vallen en verklaarde de UFC zijn contract geldig. Dawson maakte zijn debuut tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Julian Erosa. In een sterke partij van Dawson versloeg hij Erosa via Unanimous Decision. Dawson keerde vervolgens al twee maanden later terug in de Octagon. Tijdens UFC Rochester nam hij het op tegen de ongeslagen Mike Trizano. Dawson wist met zijn groundgame het verschil te maken en Trizano in de tweede ronde te finishen via Rear Naked Choke Submission. Dawson zou vervolgens gematcht worden tegen Chas Skelly in Januari 2020 tijdens UFC 246. Echter werd het gevecht tijdens Fight Week in verband met een USADA kwestie gecanceld. Echter plande de UFC de partij opnieuw in voor UFC Norfolk in Februari 2020. Helaas raakte Skelly geblesseerd waarna de UFC opzoek moest naar een nieuwe opponent. Dit werd Darrick Minner.

Embed from Getty Images

Darrick Minner (MMA 24-10) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte. Minner is een van de meest actieve vechters in het regionale MMA circuit. Zo vocht hij voor organisaties als RFA, LFA, Dynasty Combat Sports en Victory FC. Na een knappe overwinning tegen UFC veteraan Clay Collard in 2018 werd Minner uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Minner verloor echter van Herbert Burns. Minner keerde terug in het regionale circuit en wist tweemaal achter elkaar te winnen. Eveneens pakte hij de titel bij de DCS organisatie. Nu mag Minner alsnog zijn UFC debuut gaan maken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.