breaking news

Darren Till vs. Stephen Thompson op nieuw event in Engeland

November 8th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zoals eerder bekend gemaakt komt de UFC in maart naar Londen. Echter heeft UFC president Dana White gisteren bekend gemaakt dat de promotie op 24 februari nog een evenement gaat houden in Engeland met Darren Till tegen Steven Thompson op het Main Event. De exacte plaats is nog niet bekend gemaakt maar aangenomen wordt dat het in Liverpool zal zijn. 

Stephen Thompson (MMA 14-2-1/UFC 9-2-1) kwam in 2012 op een spectaculaire manier de UFC binnen. Hij won via een Headkick KO tegen Dan Stittgen. Vervolgens verloor Thompson vrij kansloos zijn daarop volgende gevecht. Veteraan Matt Brown was te sterk voor de jonge karateka. Hierna wist Thompson maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, waaronder drie stoppages tegen Robert Whittaker, Jake Ellenberger en Johnny Hendricks. Maar ook een Unanimous Decision tegen zowel Patrick Cote als Rory MacDonald. Die laatste overwinning leverde hem een titelgevecht op tegen Kampioen Tyron Woodley. Mede door een 10-8 ronde voor Woodley bleef de titel in het bezit van de Kampioen via een Majority Draw. Doordat die Draw plaatsvond kreeg Thompson in Maart dit jaar opnieuw de kans om het op te nemen tegen Tyron Woodley. In een ongelooflijk saaie partij was het uiteindelijk Woodley die zijn belt via Split Decision behield. Daarna nam Thompson het op tegen Jorge Masvidal tijdens UFC 217 in New York. Thompson wist via een Unanimous Decision de overwinning binnen te slepen.

Darren Till (MMA 16-0-1/UFC 4-0-1) is een ongeslagen Engelse vechter die al bijna zijn gehele MMA carrière in Brazilië bivakkeert. Till begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Binnen twee jaar had Till een ongeslagen record van 12-0 en belde de UFC aan. Till werd gevraagd om een short-notice partij te vechten tegen de Braziliaan Wendell Oliveira. Till nam het gevecht aan, en versloeg Oliveira via KO in de tweede ronde. Vervolgens mocht de man uit Liverpool zijn tweede gevecht voor de UFC vechten tegen de op dat moment eveneens ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Till won de eerste twee rondes en leek de partij in de zak te hebben. Echter was Till zwaar vermoeid en aangeslagen in de derde ronde. Hierdoor won Dalby op twee judges scorecards de derde ronde met 10-8. Hierdoor was de uiteindelijke score een Majority Draw en bleven beide mannen ongeslagen. Till had mede door blessures, en naar eigen zeggen door laksheid van de UFC anderhalf jaar niet meer gevochten. Daar kwam in Mei dit jaar verandering in toen de Engelsman in Zweden het opnam tegen Jessin Ayari. Till won het gevecht via Unanimous Decision en bleef ongeslagen. Afgelopen week vocht Till tijdens UFC Rotterdam tegen de Serviër Bojan Velickovic. In een zeer amusante partij wist Till uiteindelijk zijn tegenstander tweemaal knockdown te slaan en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Daarna vocht Till voor het eerst tijdens een UFC Main Event tegen Donald “Cowboy” Cerrone. Dit werd het meest indrukwekkende optreden van Till tot nu toe. Hij liet geen spaan heel van Cerrone en won via een eerste ronde TKO. Na deze overwinning heet Till zich in de rankings weten te vechten en is hij een gevaarlijke vechter voor de gehele top 10.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »