breaking news

Danny Roberts treft Nicolas Dalby tijdens UFC Londen

December 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Danny Roberts treft Nicolas Dalby tijdens UFC Londen
UFC
0

De UFC heeft zojuist een nieuwe partij bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 171 card in Londen, Engeland. De Engelsman Danny Roberts treft Nicolas Dalby in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op 21 maart 2020 in de Octagon van “The O2”.

Danny Roberts (MMA 17-5/UFC 6-4) is een Welterweight die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365 (onder leiding van de Nederlandse trainer Henri Hooft), en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg hij Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg in December 2017. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb. Taleb gaf Roberts geen kans en finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via een goed geplaatst headkick en opvolgende stoten. Roberts keerde vervolgens al snel terug tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Oliver Enkamp. Roberts wist het gevecht via KO in de eerste ronde in zijn voordeel te beslissen. Roberts werd vervolgens tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 gematcht tegen Alan Jouban. Echter raakte Jouban geblesseerd waardoor hij promotionele nieuwkomer David Zawada tegenover zich kreeg. In een zeer leuk en evenwichtig gevecht won Roberts via Split Decision. Roberts maakte vervolgens in Maart 2019 zijn opwachting in Londen tegen Claudio Silva. Roberts verloor de partij via Armbar Submission in de derde ronde. Enigszins controversieel aangezien Roberts niet aftikte. Roberts keerde in Mei 2019 alweer terug in de Octagon. Tijdens UFC Rochester nam hij het op tegen de debuterende Michel Pereira. Pereira vocht echter zeer sterk en wist met een Flying Knee en stoten de Engelsman in de eerste ronde KO te slaan. Roberts wist vervolgens dat hij een overwinning zeer goed kon gebruiken. Roberts vocht in November 2019 tegen Zelim Imadaev in Moskou. De Engelsman wist de Rus in de tweede ronde via KO te verslaan.

Embed from Getty Images

Nicolas Dalby (MMA 18-3-1-1/UFC 2-2-1-0) maakte in 2010 zijn Pro-MMA debuut. Dalby die afkomstig is uit Kopenhagen vocht zijn eerste elf gevechten in het regionale Deense circuit. Dalby won al zijn elf gevechten. Begin 2014 kwam de Cage Warriors organisatie naar Denemarken, en kreeg Dalby direct de kans om voor de titel te vechten. Dalby won het gevecht tegen Sergei Churilov in de vierde ronde via TKO en was de Cage Warriors Welterweight Kampioen. Na een succesvolle titelverdediging tekende de Deen bij de UFC. Dalby werd gekoppeld in Mei 2015 aan de eveneens debuterende Elizeu Zaleski dos Santos. In een zeer evenwichtig gevecht won Dalby zijn debuut via Split Decision. Dalby zou vervolgens vechten tegen Darren Till. Dit gevecht eindigde in een Draw. Dalby zou vervolgens tweemaal achter elkaar verliezen van respectievelijk Zak Cummings en Peter Sobotta. De UFC verlengde het contract van de Deen niet waardoor hij in September 2016 de UFC moest verlaten. Dalby keerde terug bij Cage Warriors. In April 2018 verloor Dalby van Carlo Pedersoli Jr. die daarna de overstap maakte naar de UFC. Dalby pakte vervolgens eindelijk weer de draad op en wist twee solide overwinningen te pakken bij de Cage Warriors organisatie. Hierdoor mocht hij in Maart 2019 in Kopenhagen voor de Interim titel vechten tegen Alex Lohoré. Dalby pakte de Interim titel via TKO in de vierde ronde. Hierdoor mocht hij het in Juni 2019 opnemen tegen Welterweight Kampioen Ross Houston. Het gevecht eindigde in een No Contest omdat dienstdoende scheidsrechter Marc Goddard het canvas onveilig vond nadat beide vechters een enorme hoeveelheid aan bloed verloren hadden. Dalby imponeerde echter wél de UFC en maakte vervolgens na drie jaar afwezigheid in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen zijn terugkeer in de Octagon. Dalby won via Unanimous Decision van Alex Oliveira.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »