breaking news

Danny Roberts kruist degens met Bobby Nash tijdens UFC Glasgow

May 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist MMA journalist Jim Edwards naar buiten te brengen dat Danny Roberts het op 16 Juli 2017 in Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk zal opnemen tegen de Amerikaan Bobby Nash. De UFC bevestigde dit gevecht enkele ogenblikken later. Beide Welterweights ontmoeten elkaar in de Octagon van ”The SSE Hydro”. Het gevecht zal waarschijnlijk plaats vinden op de Preliminary Card van UFC Fight Night 113.

Danny Roberts (MMA 13-2/UFC 2-1) is een Welterweight uit Liverpool die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij de Blackzilians, en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO.

Bobby Nash (MMA 8-2/UFC 0-1) maakt eerder dit jaar op short notice zijn UFC debuut. Nash was al in training omdat hij voor de Warrior Xtreme Cagefighting Titel zou vechten op 13 Januari 2017 tegen Dequan Townsend. Dit gevecht ging door de overgang van Nash naar de UFC uiteraard niet meer door. In zijn laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende versloeg Nash voormalig UFC vechter Lewis Gonzalez via KO in de tweede ronde. Nash had een winstreak van zeven gevechten, hiervan won hij er vier via (T)KO, één via Submission en één via Decision. Echter kon hij die winstreak in zijn UFC debuut geen goed vervolg geven. In een over en weer sterk gevecht verloor Nash uiteindelijk via KO van de Chinees Li Jingliang. De Welterweight vechter uit East Lansing, Michigan is hierdoor nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning binnen de UFC.

Comments are closed.

Translate »