breaking news

Danny Henry treft Mike Davis tijdens UFC Kopenhagen

September 5th, 2019 | by Marcel Dorff
Danny Henry treft Mike Davis tijdens UFC Kopenhagen
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij in de Featherweight divisie toegevoegd aan de UFC Fight Night 160 card in Kopenhagen, Denemarken. De Schot Danny Henry keert terug op het canvas en treft Mike Davis in de Royal Arena. Davis maakte dit bekend via Social Media. Beide vechters ontmoeten elkaar op de Preliminary Card op 28 September 2019.

Danny Henry (MMA 12-3/UFC 2-1) is een Schotse MMA vechter die in 2011 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na vier overwinningen in zijn eerste vijf partijen trok Henry richting Zuid-Afrika. Daar vocht hij sinds de zomer van 2015 zijn MMA gevechten voor de EFC Promotie. Binnen drie maanden won Henry twee partijen en mocht hij al voor de titel vechten. Henry won de titel door Boyd Allen in de vierde ronde via KO te verslaan. Echter ging hij tijdens zijn eerste titelverdediging mis. Igeu Kabesa was via Unanimous Decision te sterk. Na vervolgens twee KO overwinningen mocht Henry in Maart 2017 opnieuw om de titel vechten tegen de man waar hij de titel eerder tegen verloor : Igeu Kabesa. Henry won zijn titel terug door Kabesa via Submission in de eerste ronde al te stoppen. Henry werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte zijn debuut in eigen land tijdens UFC Glasgow tegen Daniel Teymur. ”The Hatchet” maakte meteen indruk door de ongeslagen Teymur via Unanimous Decision te verslaan. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus. Henry keerde vervolgens terug in Maart 2018 tijdens UFC Londen. Henry nam het op tegen de Canadees Hakeem Dawodu. In een zeer spectaculaire performance van Henry versloeg hij Dawodu via Guillotine Choke Submission binnen 40 seconden. Henry maakte vervolgens pas een jaar later weer zijn opwachting in de Octagon. Ditmaal was hij degene die snel gefinisht werd. Dan Ige versloeg de Schot via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Mike Davis (MMA 7-2/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière van vier jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Davis won zijn eerste twee gevechten voor de House of Fame organisatie waarna hij tekende bij de Island Fights promotie. Daar wist hij in een half jaar tijd drie gevechten te winnen allemaal voortijdig beslist. Dit trok de aandacht van de UFC. Davis mocht proberen een contract te verdienen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. In Juli 2018 werd in een zeer goed gevecht echter wel verloren van Sodiq Yusuff via Unanimous Decision. Hierdoor kreeg Davis geen contract en keerde hij terug bij Island Fights. Daar kreeg hij de kans om voor de titel te vechten tegen Elvin Leon Brito. Davis won de titel via TKO in de derde ronde. Vervolgens vocht Davis nog een los gevecht voor de organisatie. Dit gevecht werd gewonnen via Kimura Submission tegen Carlos Guerra. Davis maakt vervolgens op short notice zijn UFC debuut. Hiervoor ging hij een gewichtsklasse omhoog en nam hij het op tegen Gilbert Burns tijdens UFC Fort Lauderdale. Helaas voor Davis won Burns het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Davis zal nu terug gaan naar de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »