breaking news

Danilo Belluardo debuteert tegen Joel Alvarez tijdens UFC Stockholm

April 30th, 2019 | by Marcel Dorff
Danilo Belluardo debuteert tegen Joel Alvarez tijdens UFC Stockholm
UFC
0

De Italiaan Danilo Belluardo gaat op 1 Juni 2019 zijn debuut maken in de UFC. Belluardo neemt het op tegen de Spanjaard Joel Alvarez in de Lightweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Ericsson Globe op de Preliminary Card. Sherdog wist het gevecht bekend te maken. Het gevecht maakt deel uit van de UFC Fight Night 153 card in Stockholm, Zweden.

Danilo Belluardo (MMA 12-3/UFC 0-0) is een Italiaanse MMA vechter die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Belluardo wist zijn eerste vijf partijen te winnen waaronder een overwinning tegen Hubert Geven. Vervolgens kreeg hij de kans om bij Bellator MMA tegen de ongeslagen AJ McKee te vechten. Belluardo verloor via TKO in de eerste ronde. Na vervolgens een mindere periode in zijn carrière wist hij in 2018 de goede draad weer op te pakken. In dat jaar werd vijfmaal voortijdig gewonnen met als hoogtepunt een Brabo Choke Submission overwinning tegen Elia Madau bij de Venator FC organisatie. Dit leverde Belluardo in Maart 2019 een titelgevecht op. Belluardo won de titel door Denilson Neves via Unanimous Decision te verslaan. Nu zal Belluardo zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor danilo belluardo weigh

Joel Alvarez (MMA 15-2/UFC 0-1) is een Spaanse MMA vechter die sinds 2013 te vinden is in het Pro-MMA circuit. In zijn eerste drie jaar als prof wist hij een record neer te zetten van acht overwinningen en een verliespartij. De overwinningen werden behaald in het regionale Zuid-Europese circuit. De verliespartij kwam bij de M-1 Global organisatie. Alvarez tekende vervolgens bij de Ansgar Fighting League beter bekend als AFL. Daar groeide de Spanjaard uit tot een van dé smaakmakers in het Europese MMA circuit. Alvarez pakte bij deze organisatie zes overwinningen op rij, allemaal via Submission. Tijdens zijn laatste partij voor de organisatie pakte hij de titel door de ongeslagen Radu Maxim via Triangle Choke Submission te stoppen. Alvarez werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in Februari 2019 zijn debuut tegen Damir Ismagulov. Ismagulov bleek een maatje te groot waardoor Alvarez via Unanimous Decision zijn UFC debuut verloor.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »