breaking news

Daniel Spitz treft LFA Heavyweight Kampioen Jeff Hughes tijdens UFC Wichita

January 4th, 2019 | by Marcel Dorff
Daniel Spitz treft LFA Heavyweight Kampioen Jeff Hughes tijdens UFC Wichita
UFC
0

Daniel Spitz keert op 9 Maart 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 146 in Wichita, Kansas is LFA Heavyweight Kampioen Jeff Hughes de tegenstander in de Heavyweight divisie. Dit maakte FloCombat bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Intrust Bank Arena op de Preliminary Card.

Daniel Spitz (MMA 6-2/UFC 1-2) maakte op short notice in 2017 zijn UFC debuut tegen de Engelsman Mark Godbeer. Spitz had echter weinig in te brengen en verloor duidelijk via Unanimous Decision, en moest hierdoor zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière incasseren. Echter wist Spitz in zijn daarop volgende gevecht wel te overtuigen. Zo versloeg hij tijdens UFC Pittsburgh in September 2017 Anthony Hamilton via KO vroeg in de eerste ronde, en verdiende hij daarmee de Performance of the Night bonus. De vechter uit Spokane, Washington traint ook in zijn geboortestad bij de Sikjitsu gym waar ook onder meer UFC vechters als Michael Chiesa en Julianna Peña regelmatig trainen. Spitz heeft een notable win op zijn record tegen Hawaiïaanse UFC veteraan Wesley ”Cabbage” Correia. Spitz was ongeslagen voordat hij de UFC binnen kwam en wist vijf van zijn in totaal zes overwinningen in de eerste ronde te beslissen. Alleen UFC veteraan Correia maakte het tot de scorecards. Spitz maakte voor de derde maal zijn opwachting voor de UFC tijdens UFC Utica in Juni 2018. Via KO in de derde ronde verloor Spitz van Walt Harris.

Embed from Getty Images

Jeff Hughes (MMA 10-1/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor het Strong Style Fight Team uit Independence, Ohio. Hughes traint daar samen met voormalig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Na een amateur carrière van liefst zes jaar stapte Hughes in 2014 over naar het professionele gedeelte van de sport. Na een record van 7-1 te hebben neergezet in drie jaar tijd werd Hughes gecontracteerd door de LFA organisatie. Hughes mocht meteen vechten voor de titel tegen Richard Odoms. Hughes pakte in zijn debuut voor LFA de titel door Odoms via Unanimous Decision te verslaan. In April 2018 verdedigde Hughes zijn titel door ditmaal Maurice Greene via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd Hughes uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander was Josh Appelt van Team Alpha Male. Hughes won het gevecht via KO in de eerste ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »