breaking news

Daniel Spitz keert terug tijdens UFC Fight Night 116 tegen Anthony Hamilton

July 13th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist wij erachter te komen dat Anthony Hamilton op 16 September 2017 zijn terugkeer zal maken in de Octagon. Hij zal het in de Heavyweight divisie opnemen tegen Daniel Spitz. Beide mannen zullen elkaars paden kruisen in de Octagon van een nog bekend te maken plaats in de VS. Het gevecht staat gepland voor de Preliminary Card van UFC Fight Night 116.

Anthony Hamilton (MMA 15-7/UFC 3-5) kwam in 2014 de UFC binnen, en weet in de UFC vooralsnog geen winstreak op te bouwen. Hamilton verloor zijn debuut tegen Oleksiy Oliynyk. Won vervolgens van de Zuid Afrikaan Ruan Potts, maar verloor vervolgens weer van Todd Duffee. Nadat Daniel Omielanczuk werd verslagen leek het erop dat Hamilton dan eindelijk een stijgende lijn te pakken had binnen de UFC. Helaas voor Hamilton verloor hij in Februari 2016 van Shamil Abdurakhimov via Unanimous Decision. Hamilton herstelde zich opnieuw en won in Juli 2016 op zeer indrukwekkende wijze via KO na 14 seconden tegen Damian Grabowski. Maar in December 2016 ging het opnieuw mis voor de JacksonWink MMA vechter. De Frans Kameroener Francis Ngannou stond tegenover de Amerikaan. Ngannou was te sterk en won via Kimura Submission in de eerste ronde. Hamilton werd vervolgens gekoppeld aan de Braziliaanse nieuwkomer Marcel Fortuna. Opnieuw kon Hamilton niet overtuigen en verloor ditmaal via KO vroeg in de eerste ronde.

Daniel Spitz (MMA 5-1/UFC 0-1) maakte op short notice begin dit jaar zijn UFC debuut tegen de Engelsman Mark Godbeer. Spitz had echter weinig in te brengen en verloor duidelijk via Unanimous Decision, en moest hierdoor zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière incasseren. De vechter uit Spokane, Washington traint ook in zijn geboortestad bij de Sikjitsu gym waar ook onder meer UFC vechters als Michael Chiesa  en Julianna Peña regelmatig trainen. Spitz heeft een notable win op zijn record tegen Hawaiïaanse UFC veteraan Wesley ”Cabbage” Correia. Spitz is was ongeslagen voordat hij de UFC binnen kwam en wist vier van zijn in totaal vijf overwinningen in de eerste ronde te beslissen. Alleen UFC veteraan Correia maakte het tot de scorecards. Spitz zal proberen tegen Hamilton zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken.

Comments are closed.

Translate »