breaking news

Daniel Hooker vecht tegen Ross Pearson tijdens UFC Auckland

March 29th, 2017 | by Redactie

Zojuist maakte Daniel Hooker bij Radio Sport New Zealand bekend dat hij het op 11 Juni 2017 zal opnemen tegen Ross Pearson. Beide Lightweights zullen in de Vector Arena de strijd met elkaar aangaan. Voor Hooker extra speciaal aangezien het evenement plaats zal vinden in zijn geboortestad Auckland. Of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card van UFC Fight Night 110 zal plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend.

Ross Pearson (MMA 19-13-0-1/UFC 11-10-0-1) kwam via het negende seizoen van TUF de UFC binnen. Pearson won het seizoen door in de finale landgenoot Andre Winner te verslaan. Pearson is al jaren een soort van gatekeeper in de UFC, en haalt af en toe een overwinning binnen. Sinds 2015 gaat echter zeer moeizaam met Pearson in de UFC. Zo wist hij van zijn laatste zeven gevechten er maar twee om te zetten in winst. Beiden via Split Decision. Pearson kan dus een goede overwinning wel degelijk gebruiken, want als er een vierde achtereenvolgende nederlaag voor Pearson zou aankomen zou het wel eens einde oefening in de UFC kunnen betekenen voor de altijd sympathieke Engelsman.

Daniel Hooker (MMA 13-7/UFC 3-3) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Nieuw Zeeland. Hooker is een zeer attractieve vechter zoals te zien was in zijn zes UFC gevechten. Voordat hij in 2014 de UFC binnen kwam won Hooker titels in de AFC en de Supremacy FC organisatie. Hooker won zijn UFC debuut via TKO in de eerste ronde tegen Ian Entwistle. Vervolgens ging een Unanimous Decision verloren tegen Maximo Blanco. Echter had Hooker in Mei 2015 zijn beste (of althans het meest in het oog springende) performance in de Octagon. Hatsu Hioki werd in de tweede ronde via een spectaculaire Headkick KO verslagen, iets wat Hooker de Performance of the Night bonus opleverde. Hooker verloor later dat jaar opnieuw via Unanimous Decision tegen Mexicaans supertalent Yair Rodriguez, maar behaalde vervolgens in 2016 wel weer een mooie overwinning. Mark Eddiva werd in de eerste ronde via Guillotine Choke submission gefinisht. Echter verslikte Hooker zich in November in de sterke Jason Knight. Knight versloeg Hooker voor velen verrassend via Unanimous Decision. Nu mag Hooker proberen om terug in de win column te komen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.