breaking news

Dana White wil enige verlies Jon Jones proberen om te zetten naar no contest

June 28th, 2019 | by Stefan Van Erp
Dana White wil enige verlies Jon Jones proberen om te zetten naar no contest
UFC
0

Dana White heeft tijdens een persmoment aangegeven dat hij wil proberen om het enige verlies van Jon Jones om te laten zetten naar een no contest. Jon Jones heeft een professioneel record van 24 overwinningen, 1 verliespartij en 1 no contest. De verliespartij kwam tot stand door een diskwalificatie. Jones domineerde zijn tegenstander Matt Hamill maar eindigde het gevecht met zogeheten 12 to 6 elbows. Deze zijn verboden binnen MMA.

Dana White vindt steun bij Joe Rogan
Dana White roept al jaren dat scheidsrechter Steve Mazzagatti het perfecte record van Jon Jones om zeep heeft geholpen. Mazzagatti diskwalificeerde Jones na de illegale ellebogen. De 12 to 6 elbows liggen al enige tijd onder vuur. Veel deskundigen vinden het vreemd dat gewone ellebogen wel mogen maar deze niet. Zo ook Joe Rogan. Deze gaf aan dat de 12-6 elbows de domste regel binnen het MMA is. Hij is het dan ook roerend eens met Dana White dat het verlies van Jones omgezet moet worden.

Matt Hammil reageert
Matt Hammil is ook ter oren gekomen dat Dana White zijn winstpartij om wil zetten naar een no contest. Hammil geeft aan dat hij niet geklaagd heeft om vermeend dopinggebruik van Jon Jones voorafgaand aan zijn partij tegen hem. Hij geeft zelfs aan dat hij een rematch wil met Jones. Dat laatste lijkt zeer onwaarschijnlijk gezien Hammil al jaren niet meer in de UFC vecht.

Kans van slagen niet groot
De kans van slagen om het omzetten van deze partij lijkt echter niet groot. Jon Jones heeft het zelf eind 2009 ook geprobeerd maar de Nevada State Athletic Commission gaf hem nul op rekest. Mocht het Dana White toch lukken kan Jon Jones zich in het rijtje van ongeslagen kampioenen vestigen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »