breaking news

Dana White werkt aan UFC bokspartijen

November 8th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De Ultimate Fighting Championship is de grootste mixed-martial-arts organisatie ter wereld. Al sinds 1993 geven ze verschillende vechters het podium om te presteren voor de winst. De wereldberoemde Octagon is opgebouwd in steden van onder andere Canada, Brazilië, Nederland, Japan, Zuid-Korea en Singapore. Echter ligt het grote geld nog altijd in de bokssport. Na de samenwerking met World Boxing Council (WBC) voor het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor, is het tijd om de sporten van de UFC uit te breiden. Dana White liet in een gesprek met de Los Angeles Times weten te werken aan boksgevechten onder de banner van de UFC.

Tijdens verschillende promotie evenementen voor het ‘May-Mac’ gevecht liep de president van de UFC, Dana White rond in een T-shirt met de letters Zuffa Boxing. Zo zegt hij te werken aan boksgevechten onder de UFC banner: “I’m not leaving the UFC. I’m getting into boxing with (WME-Endeavor head) Ari (Emanuel) and the UFC will be doing boxing, too. It’s still early. We’re still working on it. I’ve got to get my s**t together, but I’m getting into boxing, man. It’s coming.”

Er worden vaak boksers uitgedaagd door UFC vechters en kampioen. Zo zou de Heavyweight kampioen Stipe Miocic graag willen vechten tegen de Britse Anthony Joshua en hinten de gebroeders Diaz ook naar een gevecht in de boksring.

Concrete plannen zijn er nog niet gegeven. Het is duidelijk dat de promotie door wil blijven gaan met uitbreiden. Met 39 MMA-evenementen in 2017, zou het slim kunnen zijn om de druk van UFC-fans op te heffen en deze te kunnen combineren met boks-evenementen. Het is bekend dat het hoofd van de organisatie, de WME-Endeavor interesse heeft in veranderingen en het binnen halen van een grotere markt. Het is een interessant moment om fan te zijn van vechtsporten.

De organisatie Bellator MMA is al bekend met het combineren van vechtsporten. Zo worden hier zowel MMA als kickboks gala’s georganiseerd. Tijdens Bellator Dynamite werden MMA partijen afgewisseld met Glory Kickboxing partijen. Nu worden deze avonden ingedeeld in twee delen. Bellator Kickboxing en Bellator MMA. De touwen worden tijdens een spectaculaire show vervangen door het hekwerk.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »