breaking news

Dana White legt uit waarom hij Ngannou en Benavidez nu geen titelkans kan beloven

July 1st, 2019 | by Redactie
Dana White legt uit waarom hij Ngannou en Benavidez nu geen titelkans kan beloven
UFC
0

Op indrukwekkende wijze wisten zowel Francis Ngannou als Joseph Benavidez met hun tegenstander af te rekenen tijdens UFC on ESPN 3. Desondanks kon UFC president Dana White geen van beide heren een titelkans beloven, simpelweg omdat er nog teveel factoren een andere route kunnen bepalen. 

Knock-out machine

Francis Ngannou rekende binnen 7 maanden tijd af met Curtis Blaydes, Cain Velasquez en Junior Dos Santos. De laatste twee in dat rijtje waren voormalig zwaargewicht kampioen. Ngannou versloeg alle drie de tegenstanders in de eerste ronde, en had bij elkaar nog geen 5 minuten nodig om deze top zwaargewichten uit te schakelen.

Belofte maakt schuld

Na afloop van het hoofdgevecht sprak Ngannou met Dana White. Hij vroeg om een nieuwe titelkans en eiste respect voor wat hij de afgelopen maanden gepresteerd heeft. White vertelde later aan de media dat het onmogelijk is om beloftes te doen. Uiteraard moet het gevecht om de zwaargewicht titel nog plaats gaan vinden tijdens UFC241  op 17 augustus. Mocht Daniel Cormier daar winnend uitkomen, dan is een derde gevecht met Jon Jones wellicht een optie. Hetgeen zou betekenen dat ”The Predator” aan de zijlijn zal moeten wachten op zijn kans.

Flyweights kunnen ook imponeren

Joseph Benavidez won op zaterdag alweer zijn derde partij op rij, en wist in die drie overwinningen ook twee prestatie bonussen binnen te slepen. Hij is de laatste persoon die van Henry Cejudo wist te winnen in een vermakelijk duel. Na afloop van zijn partij vroeg Benavidez direct om een partij tegen Cejudo, die tot eind 2019 uitgeschakeld lijkt te zijn met blessures. Ook is een interim-flyweight titel niet ondenkbaar.

Goede positie

Dana White was blij om Benavidez weer te zien winnen en noemde de partner van Megan Olivi een echte ‘company man’. Desondanks kon White ook geen garanties bieden aan ”Joey Two Times”, maar hij was wel blij om Benavidez in een goede positie te zien verkeren.

In het verleden heeft White deze titel beloftes wel vaak gemaakt richting atleten, en soms moest hij op zijn woord terugkomen. Daardoor gaat de UFC president tegenwoordig voorzichtiger te werk en houdt hij alle opties open.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

 

Comments are closed.

Translate »