breaking news

Dana White : ”De vrouwelijke featherweight divisie zal gewoon doorgaan zonder Cris Cyborg”

August 3rd, 2019 | by Marcel Dorff
Dana White : ”De vrouwelijke featherweight divisie zal gewoon doorgaan zonder Cris Cyborg”
UFC
0

Gister maakte Dana White bekend dat hij Cris Cyborg geen vernieuwd contract zal aanbieden. De UFC president zegt zelfs de andere kant op te kijken als het gaat om de drie maanden dat Cyborg niet met andere promoties mag onderhandelen als een free-agent. Hetgeen betekent dat de Braziliaanse superster officieel de markt kan gaan verkennen.

Dat de relatie tussen de UFC en Cris Cyborg behoorlijk wat schade heeft opgelopen is geen geheim. Na haar UFC 240 partij confronteerde Cyborg de UFC president, en vroeg zij aan hem waarom hij leugens over haar verspreidde. Na afloop bleek dat het marketing team achter Cyborg een bewerkte video had vrijgegeven. Gister maakte Cyborg haar excuses richting White hiervoor.

De 34-jarige Cyborg zit al sinds 2016 bij de UFC. Zij vocht twee maal in 2016, twee maal in 2017, twee maal in 2018 en nu dus één keer in 2019. In die zeven partijen wist Cyborg maar liefst zes partijen te winnen. Volgens de Braziliaanse ging het allemaal te langzaam, en moest zij iedere keer smeken om een tegenstander. Hetgeen viel verkeerd bij de voormalig featherweight kampioen van de UFC, die besloot om haar contract uit te vechten en de markt te gaan testen.

Op deze manier komt er een einde aan een ongelukkige samenwerking van twee kanten. De vrouwelijke 145 pond divisie in de UFC is onderbezet. Veelal zijn het bantamweights die een stap omhoog proberen te doen, zoals Holly Holm of Germaine de Randamie. Eerder gaf Bellator president Scott Coker al aan dat Cyborg een parel zou zijn voor Bellator, die in Julia Budd een dominante featherweight kampioen hebben.

 

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »