breaking news

Damir Hadzovic vs. Marco Polo Reyes toegevoegd aan UFC Praag

January 24th, 2019 | by Redactie
Damir Hadzovic vs. Marco Polo Reyes toegevoegd aan UFC Praag
UFC
0

De UFC heeft een gevecht toegevoegd aan UFC Fight Night 145 in Praag, Tsjechië. De Bosniër Damir Hadzovic zal zijn opwachting maken tegen de Mexicaan Marco Polo Reyes in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de 02 Arena op 23 Februari 2019.

Damir Hadzovic (MMA 12-4/UFC 2-2) kwam in 2016 de organisatie binnen. De Bosniër die bij Rumble Sports in Denemarken traint debuteerde tegen de sterke Rus Mairbek Taisumov. Taisumov had weinig problemen met Hadzovic en besliste het gevecht via KO in de eerste ronde. Hadzovic werd vervolgens tweemaal aan Yusuke Kasuya gekoppeld, maar beide keren ging het gevecht om uiteenlopende redenen niet door. Hierdoor moest Hadzovic nog steeds op zijn eerste overwinning binnen de UFC wachten. Echter kwam deze in Mei 2017 tegen Marcin Held. Hadzovic werd de eerste twee rondes gedomineerd door de Pool op de grond. Echter wist Hadzovic vroeg in de derde ronde een takedown van Held perfect te timen door hem op te vangen met een knie. Held ging zwaar KO en Hadzovic pakte ook nog eens de Performance of the Night bonus. Hadzovic kon zijn overwinning echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Belem in Februari 2018 kwam de Bosniër via Unanimous Decision te kort tegen Alan Patrick. De Bosiër revancheerde zich vervolgens in Juli 2018 door in het hol van de leeuw de Duitser Nick Hein via Split Decision te verslaan. Hadzovic is een vrij allround vechter en heeft onder meer een KO overwinning behaald in de Cage Warriors organisatie tegen voormalig UFC vechter John Maguire.

Embed from Getty Images

Marco Polo Reyes (MMA 8-4/UFC 4-1) kwam via TUF Latin America 2 de UFC binnen. Tijdens dat seizoen van TUF haalde Polo Reyes de halve finale, maar moest zijn meerdere erkennen in Horacio Gutierrez. Ondanks dit verlies (telt niet mee voor het Pro-Record) mocht Polo Reyes toch vechten, en wel op de Prelims van de TUF Latin America 2 Finale. Met een schitterende KO in de eerste ronde tegen Cesar Arzamendia wist Polo Reyes zijn UFC debuut glansrijk af te sluiten. De KO leverde hem een Performance of the Night bonus van $50.000 op. In zijn tweede gevecht voor de organisatie vocht Polo Reyes tegen Dong Hyun Kim II (niet te verwarren met de Welterweight vechter). In de allereerste Prelim van de avond gaven beide mannen een absolute show weg. Over en weer werden er klappen uitgedeeld, maar niemand leek op te geven. Totdat Polo Reyes in de derde ronde Kim perfect raakte. Opnieuw een KO overwinning en ditmaal kregen beiden de Fight of the Night bonus van $50.000 per persoon. Iets wat voor een allereerste prelim zéér opmerkelijk is, maar het was meer dan verdiend. Reyes mocht voor zijn derde UFC gevecht in zijn thuisland Mexico opdraven tegen Jason Novelli. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Reyes die er met de Split Decision winst vandoor ging. Vervolgens werd de Mexicaan tijdens UFC 211 aan James Vick gekoppeld. Vick bleek een maatje te groot en bracht Reyes zijn eerste verliespartij binnen de organisatie toe via TKO in de eerste ronde. Reyes wist echter in zijn daarop volgende partij zijn eerder nog stijgende lijn weer te grijpen. Tegen Matt Frevola werd in Januari 2018 gewonnen via KO in de eerste ronde. Reyes kreeg hiervoor de Performance oof the Night bonus. Reyes werd vervolgens zes maanden geschorst na een USADA overtreding. Reyes traint inmiddels al een tijdje bij Alliance MMA samen met voormalig UFC Bantamweight Kampioen Dominick Cruz.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »