breaking news

Damien Brown vecht tegen Vinc Pichel tijdens UFC Auckland

March 30th, 2017 | by Marcel Dorff

Het was al bekend dat de Australiër Damien Brown zou vechten op de UFC Fight Night 110 card in Auckland, New Zealand, maar vanmorgen werd dan ook eindelijk bekend tegen wie hij het zal opnemen. Op 11 Juni 2017 zal Vinc Pichel na een afwezigheid van ruim drie jaar zijn comeback maken in de Octagon van de Vector Arena om het in een Lightweightgevecht op te nemen tegen Brown. Het gevecht tussen beiden zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Damien Brown (MMA 17-9/UFC 2-1) maakte in Maart 2016 zijn debuut voor de organisatie tegen de Braziliaan Alan Patrick. Een debuut zonder succes. Patrick controleerde Brown drie rondes lang op de grond en won het gevecht vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Brown kwam echter genadeloos hard terug in Juli 2016 door in zijn tweede gevecht voor de UFC de Paraguayaan Cesar Arzamendia KO te slaan in de eerste ronde. Vervolgens mocht Brown het in Melbourne opnemen tegen Jon Tuck. In een zeer competitief gevecht won Brown uiteindelijk enigszins controversieel via Split Decision. Brown mag nu proberen zijn winstreak uit te breiden na drie.

Vinc Pichel (MMA 9-1/UFC 2-1) kwam in 2012 via het vijftiende seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pichel reikte tot de halve finale, waarin hij verloor van Al Iaquinta via Unanimous Decision. Zijn officiële debuut maakte Pichel later dat jaar tijdens de TUF 16 finale tegen de Rus Rustam Khabilov. Ook de op dat moment vrij onbekende Khabilov maakte zijn UFC debuut. Pichel had via TUF bekendheid verworven en was met ingang van dit gevecht favoriet. Khabilov had echter andere plannen en versloeg Pichel op zeer indrukwekkende wijze. ”Suplexcity” was van toepassing op dit gevecht. Khabilov gooide Pichel meerdere malen door de Octagon en versloeg de Amerikaan uiteindelijk in de eerste ronde via een suplex en een aantal stoten. Pichel was zijn ongeslagen Pro-MMA record kwijt. Echter kwam Pichel in 2014 sterk terug en versloeg hij zowel Garett Whiteley als Anthony Njokuani via Unanimous Decision. Sindsdien zagen we in verband met slepende blessures Pichel niet meer terug in de Octagon. Pichel zal nu na ruim 3 jaar afwezigheid zijn comeback maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »