breaking news

Damian Stasiak treft nieuwkomer Pingyuan Liu tijdens UFC Hamburg

June 13th, 2018 | by Marcel Dorff
Damian Stasiak treft nieuwkomer Pingyuan Liu tijdens UFC Hamburg
UFC
0

De UFC maakte vanmorgen een nieuwe partij bekend voor het UFC Fight Night 134 evenement in Hamburg, Duitsland. De Pool Damian Stasiak keert terug in de Octagon. In de Bantamweight divisie neemt hij het op tegen de Chinees Pingyuan Liu. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Barclaycard Arena op 22 Juli 2018. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Damian Stasiak (MMA 10-5/UFC 2-3) is een Poolse Submission specialist die in 2015 een contract tekende bij de UFC. Stasiak debuteerde in Polen tegen de Amerikaan Yaotzin Meza. Meza bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Precies een jaar later in April 2016 vocht Stasiak zijn tweede partij voor de UFC tegen Filip Pejic. Stasiak was eind 2015 geblesseerd geraakt waardoor zijn partij in Mexico tegen Erik Perez niet doorging. Hierdoor zat er een jaar tussen zijn eerste twee UFC gevechten. Stasiak pakte in Zagreb tegen de Kroaat Pejic zijn eerste UFC overwinning. Via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde bedwong Stasiak zijn tegenstander. In Oktober 2016 moest Stasiak opnieuw voor vijandig publiek vechten tegen de Engelsman Davey Grant in Manchester. Grant domineerde de partij, maar maakte laat in de derde partij een cruciale fout. Hierdoor wist Stasiak de Armbar Submission aan te zetten en dwong Grant tot aftikken. Stasiak kon in Mei 2017 geen vervolg geven aan zijn opgebouwde 2 fight winstreak. In Stockholm werd verloren van de Braziliaan Pedro Munhoz via Unanimous Decision. Stasiak keerde vervolgens terug voor eigen publiek tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen de Amerikaan Brian Kelleher. In een zeer interessant gevecht was het uiteindelijk Kelleher die er in de derde ronde met de TKO overwinning vandoor ging. Beide mannen kregen voor het gevecht de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Pingyuan Liu (MMA 13-4/UFC 0-0) is een Chinese vechter die in 2010 zijn Pro-MMA carrière begon. Na een moeizame start waar de Chinees drie van zijn eerste vier wedstrijden verloor ging het uiteindelijk een stuk beter. Liu die nog nooit buiten China vocht heeft op dit moment een winstreak van zeven gevechten. Onder meer Beno Adamia en Nikolai Baikin moesten het onderspit delven. Tijdens het gevecht tegen Baikin pakte Liu de WLF WARS titel. Liu zou vervolgens in November 2017 zijn UFC debuut maken in Shanghai tegen Bobby Nash. Echter gooide een blessure roet in het eten. Nu zal Liu alsnog zijn debuut gaan maken en gaan vechten voor het eerst in zijn carrière buiten China.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »