breaking news

Dalende kijkcijfers voor UFC Pay-Per-View evenementen

June 14th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Dalende kijkcijfers voor UFC Pay-Per-View evenementen
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) keert ongeveer één keer per maand terug met hun vlaggenschip in de vorm van een Pay-Per-View evenement. Tijdens dit evenement doen vaak meerdere kampioenen een poging om het goud te verdedigen. Ook staan de grootste en bekendste namen ingeroosterd om het publiek en de kijkers te trakteren op spectaculaire technieken en gevechten. Er wordt hiervoor dan ook veel geld gevraagd aan de Amerikaanse kijkers. Zo loopt het bekijken van de main card soms op naar bedragen van 50 tot 60 euro.

Echter zitten de kijkcijfers nu in een drastische daling. Zo heeft de Wresling Observer Newsletter statistieken opgezet met daarin de kijkcijfers van 2001 tot 2018 waarin duidelijk verschil te zien is. Opmerkelijk is dat atleten als Brock Lesnar, Ronda Rousey en Conor McGregor ver boven de rest uitsteken. Ook wist de vorige eigenaar Zuffa meer kijkers te trekken dan het huidige WMG-IMG. Of concurrerende organisaties als Bellator MMA en Legacy Fighting Alliance zorgen voor lagere kijkcijfers is nog onbekend. Deze promoties worden tenslotte gratis uitgezonden op de televisie.

De Pay-Per-View kijkcijfers van de UFC:

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »