breaking news

Da Un Jung vs. Ed Herman opnieuw ingepland, ditmaal voor UFC evenement op 1 augustus

June 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Da Un Jung vs. Ed Herman opnieuw ingepland, ditmaal voor UFC evenement op 1 augustus
UFC
0

De Zuid-Koreaan Da Un Jung keert op 1 augustus terug in de Octagon. In de Light-Heavyweight divisie treft hij UFC veteraan Ed Herman. Het gevecht had eigenlijk plaats moeten vinden eerder deze maand tijdens het gepland UFC evenement in Oklahoma City. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Nu zal de partij alsnog plaatsvinden op een nader te bepalen locatie. Het Zuid-Koreaanse SpoTV maakte het gevecht bekend.

Da Un Jung (MMA 13-2/UFC 2-0) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken. Dat zou in eerste instantie zijn tegen Saparbeg Safarov. Echter maakte de coach van Jung bekend dat Safarov zich had teruggetrokken waardoor Jamahal Hill de tegenstander zou worden. Helaas had Hill visumproblemen waardoor Jung zijn debuut maakte tegen de ongeslagen Khadis Ibragimov. Jung imponeerde met een overwinning in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission. Jung mocht vervolgens voor eigen publiek vechten in December 2019 tijdens UFC Busan tegen Mike Rodriguez. Jung had weinig tijd nodig om de Amerikaan in de eerste ronde via KO te verslaan. Jung zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Ed Herman. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij is opnieuw geboekt.

Embed from Getty Images

Ed Herman (MMA 25-14-0-1/UFC 12-11-0-1) is een 38-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 15 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO in Januari 2016. Zijn voorlaatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov. Herman stond vervolgens tegen de Rus Gadzhimurad Antigulov, maar raakte geblesseerd en moest afhaken. Vervolgens maakte Herman zijn opwachting tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 tegen CB Dollaway. Via Unanimous Decision werd verloren. Herman keerde vervolgens pas terug in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton werd in een close gevecht verloren van Gian Villante via Split Decision. Herman wist echter te imponeren vijf maanden later tijdens UFC Rochester. Herman versloeg Patrick Cummins via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou hij het in November 2019 tijdens UFC Moskou opnemen tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter trok de Dagestani zich terug en werd vervangen door Khadis Ibragimov. Herman vocht wederom sterk en versloeg Ibragimov via Unanimous Decision. Herman zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Da Un Jung. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij is opnieuw geboekt.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »