breaking news

Da Un Jung vecht thuiswedstrijd tijdens UFC Busan tegen Mike Rodriguez

September 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Da Un Jung vecht thuiswedstrijd tijdens UFC Busan tegen Mike Rodriguez
UFC
0

De UFC Fight Night 165 card in Busan, Zuid-Korea heeft er wederom een nieuw gevecht bij gekregen. De Zuid-Koreaan Da Un Jung maakt zijn opwachting in de Light-Heavyweight divisie tegen Mike Rodriguez. Dit weet MMA Junkie te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Sajik Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op 21 December 2019. Dit is het laatste UFC evenement van 2019.

Da Un Jung (MMA 12-2/UFC 1-0) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken. Dat zou in eerste instantie zijn tegen Saparbeg Safarov. Echter maakte de coach van Jung bekend dat Safarov zich had teruggetrokken waardoor Jamahal Hill de tegenstander zou worden. Helaas had Hill visumproblemen waardoor Jung zijn debuut maakte tegen de ongeslagen Khadis Ibragimov. Jung imponeerde met een overwinning in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission.

Embed from Getty Images

Mike Rodriguez (MMA 10-4/UFC 1-2) maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. Rodriguez traint bij Lauzon MMA waar hij wordt getraind door UFC Lightweight vechter Joe Lauzon. Rodriguez maakte naam voor zichzelf in de East Coast MMA scene in de VS. Zo kwam hij maar liefst achtmaal uit voor de CES MMA organisatie. Van die acht partijen won hij er zes. Alle zes partijen werden voortijdig beslist. Rodriguez werd in Augustus 2017 uitgenodigd om mee te doen aan de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Rodriguez nam het op tijdens het Main Event van Week 5 tegen Jamelle Jones. Via een Flying Knee en daarop volgende stoten won Rodriguez via KO vroeg in de eerste ronde en verdiende hij een UFC contract. Rodriguez debuteerde vervolgens in April 2018 tijdens UFC 223 tegen Devin Clark. Clark controleerde de partij en won via een eenzijdige Unanimous Decision. Rodriguez wist vervolgens in December 2018 tijdens UFC Milwaukee wel zijn eerste overwinning te pakken in de Octagon. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Adam Milstead. Rodriguez werd vervolgens gekoppeld aan Gian Villante tijdens UFC Sacramento in Juli 2019. Echter zou Villante niet vechten en verving de Braziliaan John Allan de New Yorker. Allan won het gevecht via Unanimous Decision. Echter werd de Braziliaan positief getest na het gevecht. Het is hierdoor nog maar de vraag of het verlies op het record van Rodriguez gehandhaafd blijft.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »