breaking news

Da Un Jung treft ongeslagen Shamil Gamzatov tijdens UFC evenement op 10 april

February 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Da Un Jung treft ongeslagen Shamil Gamzatov tijdens UFC evenement op 10 april
UFC
0

Da Un Jung gaat op 10 april voor de vierde maal zijn opwachting maken in de UFC. De Zuid-Koreaan treft in de Light-Heavyweight divisie de ongeslagen Dagestani Shamil Gamzatov. Beide mannen ontmoeten elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Echter lijkt Las Vegas op dit moment de beoogde locatie te gaan worden. Het Zuid-Koreaanse Spo TV News meldde de partij, wij kunnen het bevestigen.

Da Un Jung (MMA 13-2-1/UFC 2-0-1) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken. Dat zou in eerste instantie zijn tegen Saparbeg Safarov. Echter maakte de coach van Jung bekend dat Safarov zich had teruggetrokken waardoor Jamahal Hill de tegenstander zou worden. Helaas had Hill visumproblemen waardoor Jung zijn debuut maakte tegen de ongeslagen Khadis Ibragimov. Jung imponeerde met een overwinning in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission. Jung mocht vervolgens voor eigen publiek vechten in December 2019 tijdens UFC Busan tegen Mike Rodriguez. Jung had weinig tijd nodig om de Amerikaan in de eerste ronde via KO te verslaan. Jung zou vervolgens tijdens UFC Oklahoma City vechten tegen Ed Herman. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingeboekt, echter werd reizen van Zuid-Korea naar de VS aangescherpt en kon Jung niet vechten. Hierdoor keerde de Zuid-Koreaan pas terug in Oktober 2020 tegen Sam Alvey. Jung en Alvey hielden elkaar via een Split Draw in evenwicht.

Embed from Getty Images

Shamil Gamzatov (MMA 14-0/UFC 1-0) is een MMA vechter uit Dagestan die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Gamzatov vocht veelal in regionale Russische en Oekraïense organisaties. Nadat Gamzatov in een tijdsbestek van twee jaar een 9-0 record had opgebouwd werd hij gecontracteerd door de WSOF (inmiddels PFL) organisatie. Gamzatov won zijn debuut via TKO in de eerste ronde tegen Teddy Holder. Na vervolgens een uitstapje bij de ACB organisatie waar werd gewonnen van UFC veteraan Rodney Wallace keerde Gamzatov terug bij (inmiddels) de PFL organisatie. Daar deed hij mee in 2018 in het Middleweight toernooi om 1 miljoen dollar. Gamzatov won zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Eddie Gordon en Rex Harris. Hierdoor was hij gekwalificeerd voor de Play-Offs. Echter raakte Gamzatov geblesseerd waarna het einde toernooi was voor hem. Gamzatov tekende vervolgens bij de UFC en maakte zijn debuut in Moskou in November 2019 tegen de Braziliaan Klidson Abreu. In een competitief gevecht won Gamzatov via een enigszins controversiële Split Decision. Gamzatov zou vervolgens vechten in April 2020 tegen Ovince St.Preux. Echter raakte Gamzatov geblesseerd en ging de partij niet door. De UFC heeft de partij opnieuw ingepland voor Augustus 2020. Echter moest Gamzatov zich wederom terugtrekken uit de partij. En dit gebeurde ook twee maanden later. Gamzatov zou het opnemen tegen Devin Clark maar moest wederom om onbekende redenen verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »