breaking news

Da Un Jung krijgt met Khadis Ibragimov wederom een nieuwe tegenstander voor UFC Shenzhen

August 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Da Un Jung krijgt met Khadis Ibragimov wederom een nieuwe tegenstander voor UFC Shenzhen
UFC
0

De Zuid-Koreaan Da Un Jung heeft wederom een nieuwe tegenstander toegewezen gekregen voor de UFC Fight Night 157 card in Shenzhen, China. Nadat eerder al Saparbeg Safarov zich afmeldde heeft ook Jamahal Hill zich moeten afmelden. De Amerikaan kan wegens visumproblemen niet vechten en wordt vervangen door de ongeslagen nieuwkomer Khadis Ibragimov. Ibragimov maakt zijn debuut en kwam eerder dit jaar over van M-1 Global als kampioen. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Shenzhen Universiade Sports Centre op 31 Augustus aanstaande. Red Fury MMA wist het gevecht te melden, wij kunnen dit bevestigen.

Da Un Jung (MMA 11-2/UFC 0-0) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2015. Na een moeilijk begin met twee verliespartijen in zijn eerste drie gevechten heeft Jung zich inmiddels gevestigd tot een van de grootste talenten van Zuid-Korea. Zo won hij zeven partijen op rij en mocht hij in September 2018 voor de prestigieuze HEAT titel vechten tegen Yuto Nakajima. Jung won via TKO in de tweede ronde en pakte die titel. Jung verdedigde zijn titel niet maar pakte wel twee KO overwinningen achtereenvolgens tegen Abutalib Khalilov en Sasa Milinkovic. In April 2019 werd bekend dat Jung bij de UFC had getekend waardoor hij in Shenzhen zijn debuut zal maken. Dat zou in eerste instantie zijn tegen Saparbeg Safarov. Echter maakte de coach van Jung bekend dat Safarov zich had teruggetrokken waardoor Jamahal Hill de tegenstander zou worden. Helaas had Hill visumproblemen waardoor nu Jung zijn debuut zal maken tegen Khadis Ibragimov.

Khadis Ibragimov (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2017. In dat jaar wist Ibragimov vier gevechten te winnen en trok hij de aandacht van de M-1 Global organisatie. Daar wist Ibragimov in 2018 indruk te maken door achter elkaar Giga Kukhalashvili en Stephan Puetz te verslaan. Hierdoor mocht hij in Augustus 2018 voor de vacante M-1 Global Light-Heavyweight titel vechten tegen Dmitry Mikutsa. Ibragimov pakte de titel via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens verdedigde de Rus in 2019 zijn titel door Rafal Kijanczuk via KO te finishen. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de kampioenen van de Russische bond (mits geïnteresseerd) na een titelverdediging overstappen naar de UFC. Hierdoor tekende Ibragimov bij de UFC.

Afbeeldingsresultaat voor khadis ibragimov

Comments are closed.

Translate »