breaking news

Curtis Blaydes vs. Jairzinho Rozenstruik toegevoegd aan UFC 266 op 25 september

June 16th, 2021 | by Marcel Dorff
Curtis Blaydes vs. Jairzinho Rozenstruik toegevoegd aan UFC 266 op 25 september
UFC
0

Een belangrijke partij in de top van de Heavyweight divisie is toegevoegd aan het UFC 266 PPV evenement op 25 september aanstaande. Curtis Blaydes gaat zijn opwachting maken tegen de Surinaamse KO machine Jairzinho Rozenstruik. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Fighting liet eerder weten dat de partij in de maak was. Inmiddels is het gevecht bevestigd door beide kampen.

Curtis Blaydes (MMA 14-3-0-1/UFC 9-3-0-1) maakte in April 2016 zijn UFC debuut als ”late replacement” tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het debuut ging niet zoals Blaydes gehoopt had. Na het einde van de tweede ronde was het rechteroog van Blaydes helemaal dicht, waardoor de dokter het genoodzaakt vond om het gevecht te stoppen. Ngannou won dus via TKO. Blaydes pakte zes maanden later zijn revanche in de Octagon. Cody East werd in de tweede ronde via TKO verslagen, waarmee Blaydes zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hier leek vervolgens een tweede overwinning bij te komen. Blaydes versloeg via TKO in de tweede ronde Adam Milstead die mede door een knieblessure niet verder kon. Echter werd er na afloop een positieve marihuana test afgeleverd door Blaydes. Hierdoor werd de overwinning tegen Milstead omgezet in een No-Contest. Blaydes vocht vervolgens in Juli 2017 tegen Daniel Omielanczuk. In een ronduit traag en vermoeiend gevecht was het uiteindelijk wel Blaydes die betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision de overwinning wist binnen te halen. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Alexey Oleynik. Blaydes won het ”’vreemde gevecht” via een eveneens vreemde TKO aan het begin van de tweede ronde. Blaydes wist vervolgens tijdens UFC 221 in Perth de Nieuw-Zeelander Mark Hunt te verslaan via Unanimous Decision. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 225 in Chicago om het op te nemen tegen de Nederlander Alistair Overeem. Blaydes controleerde het gevecht met zijn takedowns en wist laat in de derde ronde Overeem open te halen met zeer harde ellenbogen. Overeem ging KO waardoor Blaydes de grootste overwinning uit zijn carrière pakte. De Amerikaan pakte ook de Performance of the Night bonus. Blaydes kreeg vervolgens in November 2018 de kans om in Beijing zijn enige verliespartij op zijn record te effenen tegen Francis Ngannou. Ngannou had echter andere plannen en won via TKO na 45 seconden. Blaydes keerde vervolgens in Maart 2019 terug in de Octagon tijdens UFC Nashville tegen Justin Willis. Blaydes domineerde het complete gevecht en won overtuigend via Unanimous Decision. Blaydes werd vervolgens tijdens UFC 242 in Abu Dhabi gekoppeld aan Shamil Abdurakhimov. Blaydes was een maatje te groot voor de Dagestani en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Vervolgens wist Blaydes in Januari 2020 zijn winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Via TKO in de tweede ronde werd tijdens UFC Raleigh gewonnen van voormalig Heavyweight Kampioen Junior dos Santos. Blaydes nam het vervolgens in Juni 2020 op tegen Alexander Volkov. Blaydes won het gevecht via Unanimous Decision. Blaydes zou vervolgens in November 2020 vechten tegen Derrick Lewis. De partij werd echter gecanceld na een positieve COVID-19 test van Blaydes. Het gevecht werd opnieuw ingepland voor Februari 2021. Blaydes ging zwaar KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Jairzinho Rozenstruik (MMA 12-2/UFC 6-2) is een voormalig kickbokser die inmiddels de definitieve overstap heeft gemaakt naar het MMA. Rozenstruik maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut tegen Evgeny Boldyrev. Rozenstruik won de partij via KO in de eerste ronde. Nog geen half jaar later stond de rematch op het programma. Met wederom dezelfde uitkomst. Na vervolgens 4.5 jaar geen Pro-MMA partij te hebben gevochten keerde “Bigi Boy” terug in April 2017. Tijdens een evenement in Aruba werd gewonnen van Engelbert Berbin. Na acht maanden later ook een partij in Suriname gewonnen te hebben klopte het bekende Rizin FF aan. Rozenstruik maakte in Mei 2018 zijn debuut voor de Japanse organisatie tegen de eveneens ongeslagen Andrey Kovalev. In een gelijkwaardige partij wist Rozenstruik net iets meer te overtuigen en won hij via Split Decision. Rozenstruik maakte in December 2018 vervolgens korte metten met Kevin Diaz Morales. Rozenstruik kreeg vervolgens de kans om op short notice te vechten in de UFC. Rozenstruik debuteerde voor de UFC in Februari 2019 tijdens UFC Fortaleza tegen Junior Albini. Na een moeilijke eerste ronde wist Rozenstruik zich te herpakken en Albini heel snel in de tweede ronde via een spectaculaire KO te finishen. Rozenstruik maakte vervolgens zijn opwachting tegen Allen Crowder tijdens UFC Greenville. Rozenstruik had slechts negen seconden nodig om de Amerikaan KO te slaan. Hij pakte hiermee ook nog een de Performance of the Night bonus. Rozenstruik kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie. Tijdens UFC 244 in New York werd hij gekoppeld aan voormalig kampioen Andrei Arlovski. Echter had Rozenstruik weinig moeite met de Wit-Rus. Ditmaal waren 29 seconden genoeg voor een KO overwinning. Rozenstruik pakte vervolgens een short notice partij aan in December 2019 tijdens UFC Washington tegen Alistair Overeem. Rozenstruik stond op het punt van verliezen via een Decision, maar wist vier seconden voor het einde Overeem KO te slaan en behield zijn ongeslagen status. Rozenstruik zou het vervolgens opnemen tegen Francis Ngannou tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande de partij vervolgens een maand later in, maar moest wederom in verband met COVID-19 cancelen. Uiteindelijk zou de partij in Mei 2020 alsnog plaatsvinden. Rozenstruik ging vroeg in de eerste ronde zwaar KO en was zijn ongeslagen record kwijt. “Bigi Boy” wist zich echter nog geen drie maanden later uitstekend te revancheren. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van voormalig Heavyweight kampioen Junior Dos Santos. Rozenstruik zou vervolgens in Februari 2021 vechten tegen de ongeslagen Fransman Ciryl Gane. Rozenstruik verloor de partij via Unanimous Decision. Rozenstruik wist zich voor dat verlies drie maanden later te revancheren. Via TKO in de eerste ronde won de Surinamer van Augusto Sakai. Het leverde hem eveneens de Performance of the Night op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »