breaking news

Curtis Blaydes vs. Derrick Lewis opnieuw ingepland, ditmaal als Main Event op 20 februari

January 5th, 2021 | by Marcel Dorff
Curtis Blaydes vs. Derrick Lewis opnieuw ingepland, ditmaal als Main Event op 20 februari
UFC
0

De UFC heeft de partij tussen Curtis Blaydes en Derrick Lewis opnieuw ingepland. Beide vechters zouden het eind vorig jaar al tegen elkaar opnemen. Echter werd Blaydes van de partij gehaald na een positieve COVID-19 test. Nu zal de partij in de Heavyweight divisie alsnog plaatsvinden. En wel op 20 februari aanstaande tijdens het Main Event. De locatie is nog niet bekend. ESPN MMA bevestigde het nieuws.

Curtis Blaydes (MMA 14-2-0-1/UFC 9-2-0-1) maakte in April 2016 zijn UFC debuut als ”late replacement” tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het debuut ging niet zoals Blaydes gehoopt had. Na het einde van de tweede ronde was het rechteroog van Blaydes helemaal dicht, waardoor de dokter het genoodzaakt vond om het gevecht te stoppen. Ngannou won dus via TKO. Blaydes pakte zes maanden later zijn revanche in de Octagon. Cody East werd in de tweede ronde via TKO verslagen, waarmee Blaydes zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hier leek vervolgens een tweede overwinning bij te komen. Blaydes versloeg via TKO in de tweede ronde Adam Milstead die mede door een knieblessure niet verder kon. Echter werd er na afloop een positieve marihuana test afgeleverd door Blaydes. Hierdoor werd de overwinning tegen Milstead omgezet in een No-Contest. Blaydes vocht vervolgens in Juli 2017 tegen Daniel Omielanczuk. In een ronduit traag en vermoeiend gevecht was het uiteindelijk wel Blaydes die betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision de overwinning wist binnen te halen. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Alexey Oleynik. Blaydes won het ”’vreemde gevecht” via een eveneens vreemde TKO aan het begin van de tweede ronde. Blaydes wist vervolgens tijdens UFC 221 in Perth de Nieuw-Zeelander Mark Hunt te verslaan via Unanimous Decision. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 225 in Chicago om het op te nemen tegen de Nederlander Alistair Overeem. Blaydes controleerde het gevecht met zijn takedowns en wist laat in de derde ronde Overeem open te halen met zeer harde ellenbogen. Overeem ging KO waardoor Blaydes de grootste overwinning uit zijn carrière pakte. De Amerikaan pakte ook de Performance of the Night bonus. Blaydes kreeg vervolgens in November 2018 de kans om in Beijing zijn enige verliespartij op zijn record te effenen tegen Francis Ngannou. Ngannou had echter andere plannen en won via TKO na 45 seconden. Blaydes keerde vervolgens in Maart 2019 terug in de Octagon tijdens UFC Nashville tegen Justin Willis. Blaydes domineerde het complete gevecht en won overtuigend via Unanimous Decision. Blaydes werd vervolgens tijdens UFC 242 in Abu Dhabi gekoppeld aan Shamil Abdurakhimov. Blaydes was een maatje te groot voor de Dagestani en besliste het gevecht via TKO in de tweede ronde. Vervolgens wist Blaydes in Januari 2020 zijn winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Via TKO in de tweede ronde werd tijdens UFC Raleigh gewonnen van voormalig Heavyweight Kampioen Junior dos Santos. Blaydes nam het vervolgens in Juni 2020 op tegen Alexander Volkov. Blaydes won het gevecht via Unanimous Decision. Blaydes zou vervolgens in November 2020 vechten tegen Derrick Lewis. De partij werd echter gecanceld na een positieve COVID-19 test van Blaydes. Het gevecht werd opnieuw ingepland voor Februari 2021.

Embed from Getty Images

Derrick Lewis (MMA 24-7-0-1/UFC 15-5-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen en heeft zich inmiddels opgewerkt tot de Top 10 van de UFC Heavyweight divisie. Lewis won onder meer van Viktor Pesta, Damian Grabowski & Gabriel Gonzaga. In Juli 2016 versloeg hij Roy Nelson via een controversiële split decision. Ondanks dit gegeven mocht Derrick Lewis tijdens UFC Albany het Main Event voor zijn rekening nemen tegen Shamil Abdurakhimov. In een werkelijk tenenkrommend slecht gevecht wist Lewis in de vierde ronde (nadat hij de eerste drie rondes verloren had) Abdurakhimov te finishen via TKO. Lewis werd vervolgens gekoppeld aan Travis Browne op de Main Card van UFC 208. Echter zat UFC Fight Night 105 in Canada zonder Main Event waarna het gevecht als Main Event naar de Canada card ging. Browne won de eerste ronde van Lewis die duidelijk een aangeslagen indruk maakte. Echter liet Browne achterwege Lewis te finishen, en dat deed Lewis niet. Lewis sloeg Browne KO in de tweede ronde en pakte dus opnieuw een overwinning. Echter werd zijn 5-fight winstreak uiteindelijk doorbroken door Mark Hunt. Hunt had een betere conditie dan Lewis en wist de Amerikaan te verslaan via TKO. Lewis zou vervolgens tijdens UFC 216 terugkeren tegen Fabricio Werdum. Echter had Lewis zoveel last van een rugblessure dat hij een aantal uren voor de partij moest afzeggen. Lewis keerde vervolgens terug in Februari 2018 tijdens UFC Austin tegen Marcin Tybura. Lewis won het gevecht via KO laat in de derde ronde en pakte ook de Performance of the Night bonus. Lewis kreeg vervolgens zijn gewenste partij tijdens UFC 226 in Juli 2018 tegen Francis Ngannou. In een van de meest slechte partijen in de historie van de UFC Heavyweight divisie won Lewis uiteindelijk via Unanimous Decision. Lewis leek vervolgens aan het kortste eind te gaan trekken tijdens UFC 229 tegen Alexander Volkov. Echter wist Lewis 11 seconden voor het einde het gevecht via KO naar zich toe te trekken. Hierdoor mocht Lewis in November 2018 al voor de titel vechten tegen Daniel Cormier. Lewis had niets in te brengen en verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Lewis keerde vervolgens alweer snel terug in de Octagon. In Maart 2019 nam de Amerikaan het op tegen Junior Dos Santos tijdens UFC Wichita. Dos Santos was te sterk via TKO in de tweede ronde. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus. Lewis wist uiteindelijk in November 2019 zijn losing streak te doorbreken. Via Split Decision werd in New York gewonnen van de Bulgaar Blagoy Ivanov. Lewis wist vervolgens zijn winstreak te continueren. Tijdens UFC 247 in Houston werd gewonnen van Ilir Latifi via Unanimous Decision. Lewis zou hierna in Augustus 2020 het Main Event vechten tegen Alexey Oleynik. Lewis won de partij vroeg in de tweede ronde via TKO. Lewis zu vervolgens in November 2020 vechten tegen Curtis Blaydes. De partij werd echter gecanceld na een positieve COVID-19 test van Blaydes. Het gevecht werd opnieuw ingepland voor Februari 2021.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »